Foci

2015.10.15. 15:49

Másodikként jutott tovább az U17-es női labdarúgó-válogatott

Bük - Utolsó mérkőzésen 1-0-s vereséget szenvedett, de továbbjutott a magyar női U17-es labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtező minikörében.

Pum András

Dánia–Magyarország 1-0 (1-0).

– Bük, 50 néző, női U17-es labdarúgó Európa-bajnoki selejtező-mérkőzés, minikör, vezette: Soeder.

Magyarország: Varga L. – Pilán, Csigi, Csanálosi, Anda (Kiss S., 41.) – Fél A. (Vári, 41.), Zágonyi, Pulins, Fél P. – Csiki, Oláh. Szövetségi edző: Schumi Dorottya.

Az első meccsen megsérült Viktória-focista, Horváth Viktória is hozzátette a maga részét a továbbjutáshoz. Fotó: Szendi Péter

A találkozónak nem volt igazi tétje, hiszen mindkét csapat továbbjutott. Már a mérkőzés elején magukhoz ragadták a kezdeményezést a jó játékerőt képviselő dánok, a magyar együttes beszorult térfelére, a védekezésre összepontosított. A dánok meddő fölényben futballoztak, helyzet nélkül. A 15. percben Gejl 16 méteres szabadrúgásból vette be Varga hálóját (1-0). Ezt követően sem változott a mérkőzés forgatókönyve, a dánok mentek előre, a magyar csapat masszívan bekkelt. Szünet után az eleredő esőben már komolyabb helyzetekig is eljutottak a dánok, a magyarok viszont teljesen veszélytelenek voltak kapura. Összességében kijött a két csapat közötti tudásbeli különbség. Gólszerző: Gelj (15.).

A másik mérkőzésen: Wales–Izrael 4-0.

A csoport végeredménye: 1. Dánia 9, 2. Magyarország 6, 3. Wales 3, 4. Izrael 0 pont.

Dánia és Magyarország jutott a jövő tavaszi 24 csapatos elitkörbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!