Foci

2015.06.02. 15:36

Labdarúgó NB I.: 12 csapattal három kör

Budapest – Hivatalossá vált, hogy a következő szezontól 12 csapatos lesz a labdarúgó NB I., és a csapatok 3x11 fordulót játszanak.

Tóth Gábor

A licencadó folyamat lezárásával véglegessé vált, hogy a 2015/2016-os NB I-es labdarúgó szezon 12 csapattal rajtol. A bajnokság végén az utolsó két helyezett kiesik a másodosztályba. A lebonyolítás – a csapatok véleményét is figyelembe véve – 3x11 fordulós lesz. Eszerint az első két körben oda-vissza mérkőznek a felek, majd a harmadik körben az előző bajnokság első hat helyezettje (Videoton, Ferencváros, MTK, Debrecen, Paks, Újpest) hatszor lesz pályaválasztó, míg a többiek – köztük a két újonc – ötször játszik hazai környezetben. Az NB I-es csapatok tartalékcsapatot indíthatnak az NB III-ban.

A többség él ezzel a lehetőséggel, ezért az NB III-as bajnokság három 20 csapatos csoportban zajlik majd – a Haladás még nem hozott döntést ebben az ügyben. Az első osztály küzdelmei július 17-én indulnak, és a jövő nyári Európa-bajnokság miatt május 8-án zárulnak. Az NB II-es és az NB III-as bajnokság augusztus 3-án rajtol. Hozott még egy érdekes döntést az MLSZ: a következő három évben a Ferencváros stadionja ad otthont a Magyar Kupa döntőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!