Foci

2015.06.30. 16:59

Strandlabdarúgás: Negyedik hellyel debütált a III. Béla

Siófok - Akárcsak a kispályás labdarúgó diákolimpián, strandlabdarúgásban is negyedik helyen zárt a Szentgotthárdi III. Béla Szakképző Iskola és Kollégium csapata.

Horváth Erika

Tökéletesen előkészített pályák várták Siófokon a strandfoci diákolimpiára benevező csapatokat. A IV. korcsoportban 15, az V–VI-ban 24 csapat tette próbára a tudását. Utóbbiban a III. Béla szakképző csapata volt az egyetlen vasi résztvevő. A Dömötör Tamás testnevelő által vezérelt gotthárdiak – akik először indultak strandfociban – izgalmas körülmények között jutottak a negyeddöntőbe. Első csoportmeccsükön a 4-4-es döntetlen után büntetőkkel sikerült felülmúlniuk a miskolciakat. Döntetlenre végeztek a jó erőt képviselő siófokiakkal is – a büntetőkben ezúttal a hazai csapat volt jobb. A legjobb nyolcba az Ajka 4-0-s legyőzése révén kerültek a vasiak. Ám még egy keresztmérkőzést kellett vívniuk a csoportelsőségért. Itt újra összekerültek a siófoki Perczel A csapatával; ezúttal a rendes játékidőben nyertek 2-1-re a később ezüstig jutó hazaiak. A szentgotthárdiak csoportmásodikként kerültek az egyenes kieséses szakaszba, ahol taktikus, fegyelmezett játékkal 3-1-re verték a karcagiakat. A következő állomás már az elődöntő volt. A későbbi győztes, több utánpótlás-válogatottat is felvonultató Gyöngyössel nem bírtak, 4-2-re kikaptak. Így a III. Béla utolsó mérkőzését a bronzéremért vívhatta. Szoros csatát hozott a budapesti Kölcsey elleni derbi, de nem sikerült nyerni; a 6-4-es vereség a negyedik helyet jelentette a vasiak számára.

A III. Béla szakképző negyedik helyezett csapata. Állnak (balról): Nyári Olivér, Horváth Alex, Soós Attila, Bajzek Márk, Szukics Marcell, Dömötör Tamás testnevelő. Guggolnak: Szukics Máté, Burka Balázs, Szabó Bence, Andrejek Szabolcs, Gaál Áron törzsszurkoló. Fotó: III. Béla szakképző

A IV: korcsoportban három – a körmendi Kölcsey, a vasvári Kardos és a szombathelyi Váci – iskola is képviselte megyénket. Egyik vasi csapatnak sem sikerült az élmezőnyben végeznie. A Kölcsey egy győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel ötös csoportjában a harmadik helyen zárt, ezután a 7–9. helyért folytathatta. Miután a helyosztókon mindkét ellenfelétől kikapott, kilencedik lett. A csapat tagjai: Balogh Jácint, Holdosi Zsolt, Németh Adrián, Péter Tibor, Petrovics Bálint, Szakonyi Gyula, Szatmáry Norbert, Tomasics Olivér, Varga Bence. Felkészítő: Kutasi Tibor, Szakasics Zoltán.

A Kardos és a Váci egyaránt negyedik lett csoportjában; a vasváriak egy döntetlennel és három vereséggel, a szombathelyiek egy győzelemmel és három vereséggel. Mindkét csapat a 10–12. helyért zajló küzdelmekbe kapcsolódhatott be. A Püspökladánnyal mindkét együttesünk 3-3-as döntetlent játszott, a büntetők során a Váci felülkerekedett, a Kardos nem. Az egymás elleni csatájuk 6-2-es szombathelyi sikerrel zárult – végeredményben a Váci lett a tizedik, a Kardos a 12.

A Váci csapata: Babos Zoltán, Bokor Bence, Böcskei Bálint, Edelényi Bálint, Horváth Bálint, Kiss Bálint. Felkészítő: Mikos Tamás. A Kardos csapata: Baján Benjamin, Elekes Márk, Frigy Bence, Kaczor Kornél, Kovács Levente, Nagy Joakim, Nyul Tibor, Smolczer Zoltán, Varga Krisztián, Zubor Milán. Felkészítő: Kovács Csaba, Pálla Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!