Gazdaság

2015.09.29. 17:57

A konferencián is téma volt a Falco

Szombathely - Kétnapos környezetvédelmi konferencián egyeztetnek a térség meghatározó döntéshozói, gazdasági szakemberei a Megyeházán. A Falco-gyár kérdése ismét szóba került.

Cseszkó Tamás

A Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Központ szervezte fórumon részt vett Rácz András környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár is. Barók Andrea, a Szülőföld Egyesület környezetvédelmi referense elmondta: izgalmas és fontos a most megrendezett konferencia, hiszen mindnyájunk felelőssége, hogy tegyünk a környezetünkért. - Szombathelyen az egyik legégetőbb probléma a levegőszennyezés - fogalmazott a szakember, hozzátéve, hogy aggasztó látni azt a füstöt, amely a helyi forgácslapgyártó gyár kéményéből tör elő nap mint nap. E kijelentéshez csatlakozott Kántás Zoltán, a keleti városrész önkormányzati képviselője is, aki kiemelte: eddig békés egyeztetések zajlottak, ám úgy tűnik, a gyár egyelőre nem tett lépéseket az ügy megoldása érdekében.



A körzet képviselője is fontosnak tartja, hogy szereljék fel a megfelelő szűrőrendszert és a mindenki által látható mérőberendezést
Fotó: Szendi Péter

- Ez elfogadhatatlan - mondta Kántás Zoltán, hozzátéve, hogy fel kell szerelni a megfelelő szűrőrendszert, a mindenki által látható mérőberendezést. A képviselő arra kérte a helyi ellenzék tagjait, hogy ne csináljanak politikai kérdést az ügyből. - A baloldali városvezetés 2002 és 2010 között semmit nem tett a helyzet megoldása érdekében fogalmazott a képviselő, hozzátéve, hogy dr. Hende Csaba ígéretet tett arra, hogy ezt a kérdést meg fogja oldani, e munkájában pedig a Fidesz frakció és a városvezetés teljes mellszélességgel támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!