Gazdaság

2016.05.19. 09:49

Brutális áremelkedés lesz holnaptól a benzinkutakon – Ennyiért tankolhat Vas megyében!

Gázolaj esetében négy éve nem volt példa ekkora mértékű áremelkedésre. Holnap már több töltőállomáson is eléri, vagy meghaladja a benzin ára a 350 forintot.

Budai Dávid

Holnaptól a benzin és a gázolaj literenkénti ára is bruttó 9 forinttal emelkedik. Ez azt jelenti, hogy a benzint 340 forintos átlagáron tankolhatjuk, míg a gázolaj átlagára 335 forintra emelkedik. Nem érdemes azonban megvárnia ezeket az árakat, jobban jár, ha ma megy el tankolni.

Fotó: Szendi Péter

Ha gázolajat szeretne, akkor a holtankoljak.hu adatai szerint ma a megyében Sárváron ússza meg a legolcsóbban, itt 307,9 forintba kerül egy liter, benzinért pedig Celldömölkre kell mennie, ha a lehető legolcsóbb üzemanyagot akarja. Itt jelenleg 316 forintba kerül egy liter. Holnap a megyében négy helyen is eléri, vagy meghaladja a 350 forintos lélektani határt a benzin ára, mivel ezt sokan elszeretnék kerülni, várhatóan nagy lesz a tumultus a kutaknál.

Ilyen mértékű egyszeri áremelkedés a benzinnél egy éve, a gázolajnál azonban négy évvel ezelőtt volt utoljára, és így az árak az elmúlt hét árcsökkenéseinek dacára is, a benzin esetében öt, a gázolajnál pedig négy hónapos csúcspontot érnek el. Az áremelkedés oka, hogy a nyersolaj ára múlt hét szerda óta 43 dollárról 49 dollárra ugrott, emellett a forint is gyengült, így alakult ki az extrém árnövekedés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!