Gazdaság

2013.08.21. 18:44

Korszerű csomópontok Vas megyében

Vas megye - Jól haladnak az intermodális közlekedési csomópontok kialakítása érdekében végzett munkálatok Vas megyében a Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal mentén. Több létesítmény is elkészült a napokban.

Burkon László

A GYSEV Zrt. - osztrák minta alapján - Magyarországon is igyekszik háztól házig kényelmes és gyors közlekedést kínálni az utazóközönségnek, hogy a tömegközlekedés vonzó alternatívája legyen az autós utazásnak - tartalmazza a vasúttársaság közleménye.

Ennek érdekében a GYSEV Szombathely és Szentgotthárd térségében - a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel karöltve - jelentős beruházásokba kezdett, hogy javítsa a kapcsolatot a kerékpáros, az autós, a buszos és a vasúti közlekedés között.

A projekt keretében Szombathelyen, Rátóton és Szentgotthárdon a végéhez értek az új személygépjármű parkolók kivitelezési munkálatai, így az említett három helyszínen csak a kerékpártároló tetőszerkezetének befejezése maradt hátra. A műszaki átadás-átvételi eljárás augusztus 9-ei lezárásával megkezdődött a létesítmények forgalomba helyezése.

A szombathelyi vasútállomáson már elkészült a biciklitároló. Fotó: Kiss Teodóra

Csörötneken a két, csaknem teljesen elkészült buszöböl után hamarosan hozzálátnak a harmadik ilyen létesítmény kivitelezéséhez is.

A projekt keretében Egyházasrádócon, Alsórönökön és Ják-Balogunyom állomáson is folytatják a munkálatokat. A kivitelező számára a kerékpártároló befejezése, az aszfaltozás, a forgalomtechnikai eszközök telepítése és a kertészeti munkák vannak még hátra.

Körmenden megépültek a parkolók csapadékvíz elvezető csatornái, míg Csákánydoroszlón földmunkákat, valamint szennyvízcsatorna átépítést végez a GYSEV Zrt.

Horvátnádalján a beruházási terület humuszolásával szintén megkezdődött a kivitelezés.

A beruházások során összesen 192 gépkocsi és csaknem 800 kerékpár számára létesül parkolóhely.

A vasúti-közúti projektet 530 millió forinttal támogatja az Európai Unió. A beruházó a GYSEV Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. konzorciuma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!