Gazdaság

2016.05.05. 08:44

Megugrott a lakásépítések száma Vas megyében

Idén áprilisig majdnem annyi lakás épült, mint tavaly kilenc hónap alatt Vas megyében – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal csütörtökön közzétett adataiból.

Bakos Ágnes

Összesen 110 a Vas megyében épített lakások száma – mutatja a Központi Statisztikai Hivatal első negyedéves jelentése. Tavaly ugyanekkor 51 lakás építését jegyezték fel, aztán júliusig összesen 66 lakás épült a megyében.

Illusztráció: Unger Tamás

Az év első háromnegyed évében számoltak 122 lakásépítést – majdnem annyit, mint most áprilisig. Az éves összesítés szerint tavaly 230 lakást építettek Vas megyében – ha csak a tavalyi bővülési ütemmel számolunk, akkor megnégyszereződhet idén a lakásépítés Vas megyében.

Az is kiderült az adatsorból, hogy kisebb lakások épültek, mint tavaly. Az épített lakások átlagos alapterülete tavaly, az első negyedévben 111 négyzetméter volt, idén 81 négyzetméter.

A megszűnt lakások számában nincs jelentős változás: tavaly tíz, idén kilenc lakás került ki a rendszerből, lakóingatlanként Vas megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!