Gazdaság

2017.03.24. 13:14

Mi a bináris opció és milyen előnyöket hozhat?

A befektetési piac manapság rendkívül kiszámíthatatlan; az emberek egész egyszerűen nem tudják mibe fektessenek be. Nagyon bizonytalanok, és ennek számos oka van: egyetlen ipar sem stabil, a saját devizánk pedig jelenleg egy krízisen megy keresztül. Mit akar a polgártársaink legtöbbje? Gyorsan és könnyen akarnak pénzt keresni, tehát az igazi kérdés az, hogy ez vajon valóban lehetséges-e? Hányszor hallottuk már azt, hogy a szomszéd fia elvesztette az összes pénzét a kaszinóban, vagy hogy az egykori osztálytársunk árulja a házát, ami annak köszönhető, hogy szerencsejáték-függő. Mit szólna ahhoz, ha azt állítanám, létezik pénzkeresetet egy másik módja is, melynek segítségével anélkül teremthet anyagi biztonságot a saját maga és szeretteit számára, hogy sokat kockáztatna? Nem befektetési stratégiákról beszélek, melyekhez nagy kezdőtőkéd re van szükség és évekig kell várni a nyereség megszerzéséhez. Hadd mutassam be Önnek a bináris opciót és a bináris opciókon keresztül történő kereskedést.

A bináris opció rengeteg lényegi elemmel és nagy potenciállal rendelkezik. A bináris opció nemcsak semmiből tűnt elő. Nyolc évvel ezelőtt a Chicagói Opciós Tőzsde (Chicago Board Options Trade) a rövidlejáratú eszközök teljes körű használatát engedélyezte privát kereskedők számára. Kezdetben a bináris opciók csak a nagy amerikai és európai tőzsdei kereskedők számára voltak elérhetőek. Egy átlagos állampolgár nem engedhette meg magának, hogy kereskedővé váljon, mivel akkoriban a kezdőtőkének nagynak kellett lennie. Gazdasági szakkifejezésekkel megfogalmazva, a bináris opció egy olyan kereskedési platform, ahol a kereskedő vagy annak meghatalmazott képviselője a különféle instrumentumok értékének irányára vonatkozóan készít előrejelzéseket.

Személyek éppúgy válhatnak kereskedővé, mint a nagyobb vállalatok. A vállalatok széles tevékenységi skálán mozoghatnak a bináris opciós kereskedés segítségével. Általánosságban a cégek valós és érzékelt pénzügyi kockázatra vállalhatnak fedezetet, aktívan részt vehetnek a befektetési tevékenységekben (anélkül, hogy hozzányúlnának a nagyobb pénzeszközeikhez), valamint a világ legnagyobb tőzsdéin kereskedhetnek. Nem létezik még egy olyan másik tőzsdei kereskedési típus, amely olyan széleskörű lehetőségeket nyújtana, mint a bináris opció. Tehát mi legyen a következő lépés? Találnunk kell egy megbízható brókert, akiben valóban megbízhatunk.

Alapvetően fontos találnunk egy bináris opciós brókert, hogy elinduljunk bináris opciós piacon. Rengeteg bróker létezik – mi alapján válasszunk? Ahogy már korábban említettük, az a cél, hogy kisebb befektetésekkel tegyünk szert profitra, ezért egy olyan partnere van szükségünk, amelynek nincs szüksége túl nagy mennyiségű pénzeszközre a kereskedés megkezdésekor. Miután kielemeztük a különféle kereskedő cégek és különböző brókerek tevékenységeit, arra a következtetésre jutottunk, hogy egyetlen bróker illik bele ebbe a kategóriába. Úgy döntöttünk, a Binatexet választjuk.

A kereskedés megkezdésének legjobb módja az, ha a saját pénzeszközeinket fektetjük be, akármilyen kicsi alaptőkét is jelent ez. Kezdetben nem szükséges többszáz dollárnyi betéttel indulnunk, 10 dollár is éppen elegendő. Ha perpillanat nem rendelkezik ilyen alaptőkével, és inkább tanulni és képezni szeretné magát, javasolt demószámlával kezdeni a kereskedést. A Binatex brókernél rendelkezésre áll demószámla. A Binatex hisz abban, hogy túl sok kereskedői gyakorlat, hogy túl sok kereskedés fogalma nem létezik. A bináris kereskedés legfőbb előnye a Binatex cégnél, hogy még 10 dolláros kezdőtőkével is sikert érhetünk el és pénzt kereshetünk, minden csak rajtunk áll. Ha hosszútávon vagy közepes távon kereskedünk és átgondoltan választjuk ki a tranzakció befejezésének dátumát, valamint tudatosan intézzük minden tranzakciókat, a tőkénk rövid idő alatt növekedni fog. Lehet, hogy a Binatex nem az egyetlen olyan hely, ahol már minimális rendelkezésre álló betéttel is megkezdhetjük kereskedést, ám sok előnyt kínál más brókerekkel szemben:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!