Gazdaság

2014.11.25. 17:20

Vendéglősök ünnepe - Idén huszonöt éves a szakmai szervezet

Szombathely - Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli a Vasi Vendéglősök Klubja, kedden ünnepi szentmisén emlékeztek meg a kezdetekről.

Peltzer Géza

A vasi vendéglősöknek zászlajuk is van, amelyet az 1910-ben alakult és 1931-ben újjáalakult elődszervezetük készíttetett. A zászlót a második világháború idején a szombathelyi ferences templomban őrizték, és erre további ígéretet is kaptak a rendtől. Az oltár előtt lévő zászló az eredeti, a karmelita nővérek által elkészített másolatot pedig Szvoboda László hozta be kedden az ünnepi szentmisére.

Középen Szvoboda László, jobbján Kiss Ervin, balján Bárdics Lajos. Fotó: Tímár Gergely

Pammer István elnökségi tag elmondta: a Vas Megyei Vendéglősök Klubja 1989 december 13-án alakult nyolc taggal, most 36-an vannak. Az eltelt 25 év alatt folyamatosan kapcsolatban voltak a vasi vendéglátós szakképző iskolákkal, számos szakmai kirándulást, konferenciát rendeztek tagjaik számára a szakmai színvonal megőrzése érdekében. Az ünnepi szentmise után a Május 1. Sörözőben folytatódott az ünneplés, amelyen részt vettek a megye és a város vezetői is. Egy bánatuk van, hogy a társaság öregszik, alig van utánpótlás: a fiatal vendéglátósok nem akarnak részt venni a klub munkájában, életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!