Gersekarát

2016.05.23. 09:25

A sok munka a hosszú élet titka a 95 éves gersekaráti Mazzag Ernőné szerint

Gersekarát – Pezsgővel és virágcsokorral köszöntötte 95. születésnapján Mazzag Ernőnét a község polgármestere, Csordás Tamásné, Legárt Andrea aljegyző helyettes és Hári Antal alpolgármester. Az idős asszony szereti a televíziós sorozatokat és a Vas Népét.

Bakos Ágnes

Mazzag Ernőné Déri Katalin Gerse községben született 1921. május 9-én. Öt testvére volt, már csak ő él közülük.

fotók: Hári Antal

Az elemi iskola elvégzése után, 12 évesen a vasvári Simon Gyula étterem- és szállodatulajdonosnál állt munkába, aztán Hollóson Vider János gazdálkodóhoz "szegődött". Itt ismerkedett meg leendő férjével, akivel 1941. szeptember 8-án kötött házasságot. Férjét 1942-ben, majd 1943-ban is behívták katonai szolgálatra, 58 hónapig volt fogságban. Házasságukból három gyermek született, egyik kislányuk születése után egy héttel meghalt. Katalin néni a fiával élt sokáig, de László 67 éves korában, 2010-ben meghalt. Leánya, Mária gondoskodik róla, egyébként Szombathelyen él, de ideiglenesen Gersekaráton tartózkodik az édesanyjával. Három unokája van és hat dédunokája született már a 95 éves asszonynak.

Mi a hosszú élet titka? Katalin néni tudja a választ, és nem is titkolja: a sok munka, az emberek szeretete, a mértékletesség, a nyugodtság – ezek mind erőssé tették az évek alatt. Szereti a családját, a falut, ahol született, mindenkivel jó kapcsolata volt, úgy tudja, senki sem volt a haragosa. Néhány éve - a sok szabadidejében - imádkozik, rendszeresen néz tévét, kedveli a sorozatokat, szívesen és rendszeresen olvassa a Vas Népét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!