Haladás

2016.07.29. 15:54

A Budapest Honvédot fogadja a Haladás

Az OTP Bank Liga 3. fordulójában szombaton 18 órai kezdettel (TV: M4Sport) a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Budapest Honvédot fogadja Sopronban. 18 év alatt ingyenes a belépés a mérkőzésre.

Pum András

A szombathelyiek az FTC elleni idegenbeli 3-1-s vereséggel kezdték és a Mezőkövesd elleni 1-1-es soproni döntetlennel folytatták a bajnokságot. A Honvéd a nyitányon 2-0-ra nyert az Újpest vendégeként az Illovszky-stadionban, majd a Bozsik-stadionban 1-0-ra kikapott a Ferencvárostól. A legutóbbi bajnokságban a Haladás a Rohonci úton gólnélküli döntetlenre végzett a kispestiek ellen, a Bozsik-stadionban mindkétszer 1-0-ra győzött. Érdekesség, hogy Király Gábor a három meccsen két büntetőt hárított.

- A Mezőkövesdnél keményebb ellenfélre számítunk, ezért a legutóbbi meccshez képest még magasabb fokozatra kell kapcsolnunk – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – A Mezőkövesd elleni bajnoki tanulságait leszűrtük: noha 14 lövésünk volt, ez kevésnek bizonyult a győzelemhez, a Honvéd ellen tehát hatékonyabb helyzetkihasználásra lesz szükség. Az alap megvan, van mire építkezni. A tavalyi bajnokságban három kiegyenlített meccset vívtunk a jó erőkből álló kispestiek ellen, ezúttal is szoros összecsapásra számítok. Marco Rossi vezetőedző miatt idén is olaszos védekezésre számítunk, olykor hat kispesti futballista is visszazár. A középpályán és a támadósorban pedig több gyors, mozgékony és gólveszélyes futballista is akad. Például Holender Filip, Vernes Richárd vagy elöl a nagyon jól fejelőEppel Márton. Ebben a bajnokságban is számolni kell a Honvéddal. Ahogy említettem is, nehezebb dolgunk lesz mint egy héttel ezelőtt, de ez nem is baj, szeretjük az erős ellenfeleket, felnövünk a feladathoz. Angyal Zsolt bokasérüléssel bajlódik, Ezequiel Calvente változatlanul medencegyulladással küzd, Jánvári Gábor térdműtétje után lábadozik.

Stef Wils megbízható pontja a védelemnek

Összeállítás: Király – Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak – Iszlai, Overgoor, Rácz – Gaál, Ars, Halmosi.

Cserék: Rózsa, Schimmer, Hegedűs, Jancsó, Kovács L., Németh M., Williams.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!