Haladás

2015.04.09. 19:46

A pályán nem Angyal

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás jobb oldali védője, Angyal Zsolt tavasszal, Pécsett debütált az NB I-ben.

Pum András

A salgótarjáni születésű Angyal Zsolt 2008 nyarán, újpesti kitérővel került az Illés Béla Football Akadémiára. Itt jó alapokat kapott, nem meglepő tehát, hogy 2012 nyarán már profi szerződést írhatott alá a Szombathelyi Haladással. Tavaly tél óta látogatta az első csapat edzéseit, nyártól pedig már rendszeresen a felnőttgárdával edzett. Bő egy hónapja, március 7-én  eljött az NB I-es debütálás pillanata:  a standard jobb oldali védő, Schimmer Szabolcs megsérült, így Angyal a Pécs elleni idegenbeli bajnokin bemutatkozott az elsőosztályban. A korábbi U20-as, jelenlegi U21-es válogatott  Angyal azóta a Debrecen, a Paks, és a Budapest Honvéd ellen is pályára lépett – egyöntetű vélemény szerint remekül megoldotta feladatát.

– Azért a pécsi bajnoki előtt izgultam, hiszen amúgyis hatpontos meccset vívott a csapat – mondta Angyal Zsolt. – Ami a játékomat illeti, a védekező részét megoldottam, az előrejátékot már kevésbé, nem tudtam, mennyit vállalhatok a támadásokban. Azóta már háromszor játszottam, és meccsről-meccsre egyre több önbizalmat szereztem. Legjobban talán a Debrecen elleni 2-0-ra megnyert meccsen ment  a játék – de nem csak nekem, hanem az egész csapatnak. Nem volt nehéz beilleszkednem a csapatba, már régóta a felnőttkerettel edzek, ráadásul a mellettem futballozó Fehér Zoltán rengeteg segít, összefogja a védelmet. De ha kell, a többiek is irányítanak, hová álljak, mit csináljak. Erősségem, hogy fizikálisan rendben vagyok, bírom a tempót és a sebességem sem rossz. Emellett fizikai adottságaimat kihasználva a párharcokba is bátran belemegyek. A négy bajnokin két sárga lapot szedtem össze, ami nem jó arány, erre a jövőben figyelnem kell. Leginkább a rutintalanságommal magyarázható ez a két lap, bár Pécsett például olyan helyzetben voltam, hogy muszáj volt szabálytalankodnom. Nem tudom mit hoz a jövő, ha Schimmer felépül, biztosan meg kell küzdenem a helyemért. De majd a mester eldöni, ki játszik. Ha Szabolcs kezd és nyerünk, annak ugyanúgy örülök, mintha velem győzne a csapat. A legfontosabb ugyanis a Haladás sikere.

Hiába reklamál a Honvéd játékosa: a labda már Angyal Zsoltnál. Fotó: Unger Tamás

- Ami a jövőt illeti, 2018 nyaráig szól  a szerződésem, szeretnék stabil NB I-es játékossá válni – lehetőleg a Haladásban. Aztán álmom a válogatottság, a külföld. Ha kizárólag rajtam múlna, Németországba igazolnék, mindig is szimpatikus volt a Bundesliga, és az, ami a bajnokságot körülveszi. De egyelőre az a legfontosabb, hogy  a Honvéd elleni vereséget kijavítsuk. Nagyon rosszkor jött a botlás, hiszen ha nyerünk, kicsit megnyugodhattunk volna. Nincs mese, megpróbálunk a Videoton otthonában bravúrt elérni - zárta szavait Angyal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!