Haladás

2014.11.28. 12:48

A passzkirályhoz utazik a Haladás

Az OTP Bank Liga tavaszról előrehozott 16. fordulójában szombaton 14 órakor a 7. Újpest vendége lesz a sereghajtó Szombathelyi Haladás.

Pum András

A lila-fehérek 25, a vasiak nyolc pontot gyűjtöttek eddig: az előjelek sima újpesti sikert ígérnek. Ugyanakkor a fővárosiak szekere megtorpanni látszik, legutóbb Kecskeméten – két öngóllal – 2-0-ra kikaptak, előtte egy körrel a Szusza Ferenc-stadionban 1-1-re végeztek a Puskás Akadémiával.Ami a Haladást illeti, a vasi csapat utoljára október 5-én, a Pápa (2-0) ellen szerzett pontokat és gólokat, az azóta eltelt öt fordulóban nem sikerült az ellenfél hálójába találnia, miként pontot sem szerzett.

– Legutóbb Felcsúton az első félidőben nem azt nyújtottuk, mint a korábbi meccseinken, szünet után aztán a négy támadóval hatékonyabbá vált a játékunk, de kevés gólhelyzetet sikerült kialakítanunk – mondta Szentes Lázár, a Haladás edzője. – Az Újpest ellen nehéz dolgunk lesz, de ha tudatosan futballozunk és hozzátesszük a szükséges lélektani pluszt, eltüntethető a két csapat közötti pontkülönbség. Az NB I. legtöbbet passzoló csapata az Újpest - a legutóbbi fordulóban az összes NB I-es játékos közül Balogh Balázs adta a legtöbb passzt -  nagyon jól tartja a labdát, hátulról építkezve a széleken kerül az ellenfél mögé. Ehhez megvannak a megfelelő játékosaik, így például Simon, Balogh, Suljic, Vasziljevics, Nagy Gábor, Bardhi. Nem tudom, a legutóbbi két meccsük csak botlás vagy egy krízis kezdete. Többször is kielemeztük a játékukat, alaposan felkészültünk belőlük. Hazai pályán biztos nagy erővel támadnak, de nem jönnek előre fejetlenül. Nekünk jól sikerült a hetünk, egyre jobb állapotban van a csapat. Pontért, pontokért megyünk Újpestre. Halmosi, Devecseri, Gyurján Márton, Medgyes sérült.

Radó András ősszel még nem szerzett gólt. Talán majd Újpesten. Fotó: Unger Tamás

Összeállítás: Rózsa – Schimmer, Fehér, Jagodics, Zsirai – Jefremov, Iszlai – Városi, Radó, Nagy O. – Rocchi.

Cserék: Gyürü, Dvorschák, Gaál, Gyurján B., Szakály, Katona, Zamostny.

Vörös Csaba technikai vezetőtől megtudtuk, a csapat 8 órakor kel útra, 10-kor a gyirmóti Aranyhal Étteremben étkezik, majd délben ér a Szusza Ferenc-stadionba. Az újpestiek lila felsőben, fehér nadrágban, lila sportszárban, a mieink zöld mezben fekete nadrágban és fekete sportszárban lépnek pályára.

A mérkőzést Farkas Ádám vezeti, partjelzői dr. Varga Zsolt, Demeter János.

2013. szeptember 14-én 1-1-re végeztünk Újpesten (2013/14-es bajnokság)

 

2013. május 24-én Radó góljával 1-0-ra nyertünk (2012/13-as bajnokság)

 

2014. július 26-án az első fordulóban 1-0-ra kikaptunk a Rohonci úton(2014/15-ös bajnokság)

 

És egy klasszikus 2002. május 1-jén. Magyar Kupa-döntő, Győr: Újpest-Haladás 2-1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!