Haladás

2015.06.13. 14:35

A Rómával és a Torinóval is játszott a Haladás U13-as csapata

Színvonalas nemzetközi utánpótlás-tornán vett részt Rómában az Illés Akadémia-Haladás U13-as csapata.

haladas.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, június 11 és 14. között, 16 csapat részvételével  zajlik Rómában a Giuseppe Augello U13-as nemzetközi utánpótlás labdarúgó-torna.

Hazánkat a Catalin Azoitei irányította Illés Akadémia-Haladás képviselte. Érdekesség, hogy a tornán szintén részt vevő Real Madridban szerepelt Zinedine Zidane fia is.

A zöld-fehérek a Torinóval, az AS Romával és a Lodigiani együttesével kerültek egy csoportba. A mérkőzések 2x25 percesek voltak és műfüvön rendezték.

A vasiak minden találkozón a Hegyi - Rédei, Fördős B., Pásztor, Illés Á. - Fábián, Woth, Fördős A., Debreceni - Auer, Kállai összeállításban futballoztak, csereként Babócsi, Meggyes, Schaffer és Luisser kapott lehetőséget. Az első két meccsen kezdő Szalai is kezdő volt, ám az utolsó találkozón sérülés miatt nem játszott.

Torino-Illés Akadémia-Haladás 3-0 (1-0).

A szombathelyiek 13 órányi buszozás, 1070 kilométer után érkeztek a Rómától 20 kilométerre fekvő utánpótlás-központba, ahol szinte azonnal pályára is kellett lépniük. A vasiak az első félidőben jól tartották magukat, szünet után azonban a fizikálisan erősebb torinói csapat felőrölte a szombathelyieket.

AS Roma-Illés Akadémia-Haladás 2-0 (1-0).

A szombathelyiek az első játékrészben remekül megszervezték védekezésüket és jól kontráztak, motiváltan futballoztak. Szünet után viszont jobb volt  a római együttes.

Lodigiani-Illés Akadémia-Haladás 4-1 (1-0),

A vasiaknál hét játékos is sérült volt, az olaszok megérdemelten nyertek. A magyar gólt Kállai Kevin szerezte.

Az Illés Akadémia-Haladás csoportjában utolsó helyen végzett, így nem jutott tovább.

- Nagyon magas színvonalú tornán vehettünk részt, valamennyi meccsünkön egy ideig jól tartottuk magunkat, ám kijött az ellenfél nagyobb tudása. Emellett azért sem volt könnyű dolgunk, mert fizikálisan erősebb csapatokkal játszottunk. A vereségek ellenére roppant hasznos volt a túra, a fiúkat pedig dicséret illeti, hiszen minden meccsen odatették magukat - értékelt az Illés Akadémia-Haladás edzője, Catalin Azoitei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!