Haladás

2016.02.09. 14:05

Erdélyi középpályást igazolt a Haladás (Frissítve)

A 22 éves középpályás, Kovács Lóránt két és fél évre igazolt a Szombathelyi Swietelsky-Haladáshoz.

Pum András

A Marosvásárhelyen,1993 június 6-án született, 22 éves Kovács Lóránt 2010-ben, 17 évesen igazolt a kolozsvári Universitatea Cluj csapatához, ahol összesen 35 bajnokin három gólt szerzett. A korábbi korosztályos válogatott focistát 2012 nyarán kölcsönadták a második ligás Resitához, ahonnan év végén visszatért Kolozsvárra. Klubjával jelenleg a másodosztályban szerepelt, ősszel négy bajnokin jutott szóhoz a védekező és támadó középpályásként is bevethető labdarúgó.

Kovács a téli átigazolási szezonban megfordult Debrecenben is, az orvosi vizsgálaton is megfelelt, ám végül mégsem csaptak egymás  tenyerébe a felek. A futballista hétfőn már Szombathelyen edzett és miután a kedd délelőtti orvosi vizsgálat minden rendben talált, a vasi klub két és fél évre szerződtette. Kovács piaci értéke tavaly decemberben 200 ezer euró volt. A futballista kettős, román-magyar állampolgár, tehát nem számít légiósnak.

Kovács bombagólja a Pandurii ellen

– Korábban úgy volt, hogy Debrecenbe szerződök, ám ez a  lehetőség  meghiúsult, az okokról most már felesleges beszélni  – mondta Kovács Lóránt. – Aztán megkeresett a Haladás, szimpatikus volt számomra a felvázolt jövőkép és nem tudtam nemet mondani az ajánlatukra. Elsősorban védekező középpályásként számíthat rám Mészöly Géza, ez a kedvenc posztom. Ami egyéni céljaimat illeti, legfontosabb, hogy egészséges legyek, elkerüljenek a sérülések, minél többet játszhassak és segítsem a csapatot. Az erősségeimről sosem szoktam beszélni, nem szavakban, hanem a pályán akarok bizonyítani. A Halival  jó lenne minél feljebb végezni a tabellán,de miután még csak két napja edzek a csapattal, konkrét helyezést nem mondanék. Mindenesetre nagyon közel vagyunk a dobogóhoz, tehát bármi elképzelhető. Képben vagyok a magyar futballt illetően, tudom, hogy az FTC a legjobb csapat, erős a Debrecen is – nem beszélve Haladásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!