Haladás

2017.04.21. 08:39

Évi 300 millió a Haladás futballcsapatának

Egy plusz egy évre szól a megállapodás, évi 300 millió forint a támogatás összege. Tóth Miklós, Völgyesi Zsolt és Hende Csaba nyilatkozata.

Pum András

A Haladás névadó szponzora, a Swietelsky egy plusz egy évvel megújította a klubbal tavaly év végén lejáró szerződését. Az Illés Akadémián tartott sajtótájékoztatón bejelentették: ebben az évben 300 millió forintot kap a Haladás, és amennyiben az élbolyban végez, a kontraktust újabb egy esztendővel megtoldják.

Az eseményen részt vett Völgyesi Zsolt, a Swietelsky Vasúttechnika Kft ügyvezetője, Homlok Zsolt, a Haladás VSE elnöke, Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója, Hende Csaba országgyűlési képviselő, Illés Béla, a Haladás többségi tulajdonosa, sportigazgatója.

Balról-jobbra: Tóth Miklós, Völgyesi Zsolt, Hende Csaba és Homlok Zsolt. Fotók: Nagy Jácint

A támogatás összege sem titok: évente 300 milliót utal a cég a zöld-fehér csapatnak. A szerződés 2017. december 31-én jár le s amennyiben a Hali az elvártak szerint szerepel, a plusz egy év is életbe lép.

- Biztos sokakban felmerül a kérdés: miért léptünk a támogatók közé? – mondta Völgyesi Zsolt. – Nos, 1978 júniusában az argentínai világbajnokságon a házigazdákkal játszottuk a nyitómeccset, jobban is futballoztunk náluk, de amikor Törőcsik Andrást és Nyilasi Tibort kiállították, számunkra véget ért a mérkőzés. Azt az érzést keresem, ami az akkori – a vereség ellenére – remek élményekhez kapcsolódik. Szeretnénk tenni hazánk, ezen belül is Vas megye labdarúgásáért. Fontos számunkra a társadalmi szerepvállalás, a futball mellett több sportot – például asztalitenisz, kosárlabda, sakk, teremlabdarúgás – is támogatunk. Ami a Haladást illeti, elégedettek vagyunk a gárda szereplésével, jelenlegi előkelő, negyedik helyével. Ezért is állunk változatlanul a csapat mellett, évi 300 millió forinttal támogatjuk a klubot. Amennyiben jól szerepel, vagyis az élbolyban szerepel az együttes, újabb egy esztendővel meghosszabbítjuk a megállapodást. A cégcsoport vezetése és tulajdonosai nélkül ez a megállapodás nem jöhetett volna létre. Évente – a Haladás támogatásával együtt – 400-500 milliót fordítunk sportra.

- Magam is jól emlékszem arra a botrányos argentínai mérkőzésre, akkor érettségiztem – mondta Hende Csaba, az előtte felszólaló Völgyesi Zsolt nosztalgiázása kapcsán. – Szerencsére megérhettünk szebb, felemelőbb napokat is, például a tavaly nyári franciaországi Európa-bajnokságon. Ami a mai megállapodást illeti, Szombathelyen mindenki Haladás-szurkoló, még akkor is, ha még életében nem járt Hali-meccsen. Nagyszerű, hogy ilyen remekül szerepel a csapat, hamarosan pedig letesszük a Kondics utcai edzőcentrum alapkövét, ősszel pedig elkészül a Haladás Sportkomplexum. Büszkék lehetünk mindezekre, pláne annak tükrében, hogy a szombathelyi adófizetőknek a sportkomplexum egyetlen pluszforintjába sem kerül. Aztán hamarosan a vízilabdázók is saját uszodájukban játszhatnak. A sportnál kevesebb fontosabb dolog létezik, sport nélkül nincs egészség, Másrészt nem csak egy remek stadion épül a Rohonci úton, hanem egy komplexum, ahol szinte valamennyi szakosztály megtalálja a helyét. Gyakran -  hamisan - szembeállítják az egészségügyet a stadionépítéssel. Mint ahogy jeleztem is, a Haladás Sportkomplexumban sok száz gyermek is sportol majd, a sportnak pedig közösségépítő szerepe van. Azt is mondhatnám, ha sokan sportolnak, kevesebb lélegeztetőgépre van szükség. Tehát mi a megelőzésre fektetjük a hangsúlyt. Szívből örülök tehát a Swietelsky szerepvállalásának is, annak, hogy a számunkra oly kedves csapat mellé áll, amely biztos sok örömet okoz majd a szurkolóknak.

- Olyan szerződést sikerült tető alá hozni, amely stabillá teszi anyagi helyzetünket, s ennek kapcsán remélhetőleg újabb támogatók állnak klubunk mellé - mondta Tóth Miklós.

Az ügyvezető végezetül egy Haladás-mezt nyújtott át Völgyesi Zsoltnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!