Haladás

2016.06.09. 12:13

Ezüstérmes lett a Lurkó-Illés Akadémia U9-es csapata

A Lurkó-Illés Akadémia az U9-es Agrow Kupán a második, az U11-es a TDK Epcos Kupán a negyedik helyet szerezte meg.

Pum András

Két rangos utánpótlás-labdarúgótornát is rendeztek az elmúlt hétvégén az Illés Akadémián. Szombaton az U9-esek számára kiírt Agrow Kupát. Öt csoportban húsz magyar, szlovák, horvát, szlovén, osztrák és cseh csapat mérkőzött. A rendező, Szűcs János–Vargovics Zsolt által irányított Lurkó-Illés Akadémia az A csoportban kapott helyet, míg a Haladás VSE a C-ben. A lurkósok az osztrák Admira Wackert 1-0-ra, a Vasast 2-0-ra, a Dorogot 5-0-ra verték, a Péccsel 1-1-re végeztek – első helyen jutottak a 16 közé, az egyenes kieséses szakaszba. Itt az osztrák Jaz Gu Süd gárdáját 4-0-ra verték, a négy közé jutásért a szintén ausztriai Austria Wient 2-1-re győzték le.

A fináléban a Videoton elleni meccsük 1-1-es döntetlennel zárult, büntetőkkel 2-0-ra a székesfehérváriak nyerték a tornát.

László Krisztián jól futballozott az Admira Wacker ellen


A második helyezett Lurkó-Illés Akadémia kerete: Vert Bence, Tóth Barnabás, Nagy Bálint, Tóth Dániel, Csonka Gergő, Varga Mátyás, Palkó Áron, Tama Máté, Szekér Gergő, Rózsa Máté, László Krisztián, Házi Marcell. Edzők: Szűcs János, Vargovics Zsolt.

A Tóth Péter edzette Haladás VSE a csoportmeccsek során az MTK-Mészöly Focisulitól 1-0-ra, a cseh Zbrojovka Brno gárdájától 2-1-re, a Sturm Graztól 6-0-ra kikapott, a Sopronnal 2-2-re végzett, így utolsó helyen zárt csoportjában. A folytatásban a 17–20. helyért mérkőzött a vasi együttes. A Dorogot 2-0-ra, a horvát HNK Goricát 1-0-ra verték a zöld-fehérek, akik így a 17. helyen végeztek.

Vasárnap három csoportban 12 magyar, osztrák, szlovén, horvát együttes mérkőzött a TDK-Epcos Kupáért. A rendező Lurkó-Illés Akadémia az A csoportban az osztrák  Güssinget 1-0-ra, a Vasast szintén 1-0-ra győzte le, a szlovák Spartak Trnavával 1-1-et játszott, így első helyen jutott tovább. Az egyenes kieséses szakaszban a négy közé jutásért a Pécset 3-0-ra verték a vasiak, a döntőbe jutásért azonban az osztrák Sturm Graztól 1-0-ra kikaptak, így a harmadik helyért meccselhettek Takács Csaba tanítványai. A szlovák Slovan Bratislava ellen a rendes játékidőben nem született gól, büntetőkkel a Slovan 3-2-re diadalmaskodott.

A tornát a Videoton nyerte, miután a döntőben 0-0-s végeredmény után büntetőkkel 2-1-re megverte a Sturm Grazot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!