Haladás

2016.01.07. 12:59

Fehér Zoltán: Sérülésre sérülés

Egyelőre nem tudni mikor edzhet ismét a Szombathelyi Swietelsky-Haladás több poszton is otthonosan mozgó futballistája, Fehér Zoltán.

Pum András

A rutinos, 34 éves belső védő, Fehér Zoltán még tavaly április közepén, az egyik edzésen sérült meg, beszakadt a térdszalagja. Közel egy hónapos kényszerpihenőt követően edzett ismét, ám egy rossz mozdulat után ismét lesérült, a bal térdszalagja nem bírta a terhelést. A futballista legközelebb csak szeptember 12-én, a Puskás Akadémia elleni idegenbeli bajnokin lépett ismét pályára. Ám bő két hónap elteltével ismét kidőlt, megint a térde rakoncátlankodott. Két napja pedig újabb fájdalom nyillalt a még egyébként sem egészséges térdébe.

Fehér ősszel háromszor volt kezdő, háromszor csereként állt be.

- A november 18-i, székesfehérvári Magyar Kupa-visszavágón megfájdult a jobb térdem, le is kellett cserélni - tudtuk meg Fehér Zoltánól. - Az MR-vizsgálat kimutatta, hogy ismét begyulladt az a rész, ahol a nyáron be volt szakadva a szalag. Utána jóideig külön edzettem a többiektől, aztán az utolsó forduló előtt kaptam egy gyulladáscsökkentő injekciót, ám sajnos ezt sem használt, továbbra sem tudtam teljes értékű munkát végezni. Pályára lépni pedig végképp nem. A téli szünetben térdgéppel erősítettem a sérült részt, majd két héten keresztül vízi rehabilitáció következett - azaz a vízben kellett sétálnom. December közepén úgy saccoltuk, öt-hat hét mire rendbejövök, ez hamarosan letelik - mindenesetre már sokat javult a sérülésem. Viszont most előjött egy másik probléma. Kedden sima séta közben belenyilallt valami a jobb térdembe, olyan volt, mintha beakadt volna a porc. Szerdán Fehér Józsefnél jártam MR-vizsgálaton, hamarosan meglesz az eredmény, utána okosabb leszek. Lehet, hogy letört egy porc, de az is elképzelhető, hogy "csak" kiugrott a helyéről - ilyenkor csak simán visszateszik. Utóbbi banális eset, bárkivel előfordulhat. Mindenesetre nagyon rosszul viselem ezt az egész állapotot, erről leginkább a feleségem tudna mesélni... Adjam a telefonhoz? Inkább nem... Hétközben meg kimegyek az edzésre, és nézem a többieket - borzasztó kívülről figyelni. Az egyik sérülésből talán kilábalnék, erre jön a másik. Az biztos, hogy nem tudok elutazni a jövő heti, pulai edzőtáborba.

Fehér egyelőre nem tudja, mikor játszhat ismét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!