Haladás

2015.08.28. 14:44

Haladás: Csata a Viharsarokban

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában szombaton 18 órakor a harmadik helyen álló Szombathelyi Swietelsky-Haladás a sereghajtó Békéscsaba 1912 Előre vendége lesz.

Pum András

Az újonc békéscsabaiak egy győzelem mellett öt vereséget gyűjtöttek be, öt gólt rúgtak, 16-ot kaptak. Hazai pályán mindhárom meccsüket – Debrecen 2-3, Vasas 0-2, Budapest Honvéd 1-4 – elveszítették. A Zoran Szplisjak vezette együttes egyelőre hiába erősített a nyáron a magyarok mellett spanyol, osztrák, szerb, brazil, bolgár, szlovák, ukrán, montenegrói játékossal. A lila-fehérek kapuját a korábbi Haladás-kapus, Mursits Roland védi.

Ami a vasiakat illeti, remekül szerepel Mészöly Géza együttese. A zöld-fehérek idegenben kétszer nyertek, egyszer döntetlenre végeztek, vendégként még nem kaptak gólt. Ráadásul az utolsó három bajnokin – Debrecen, Paks, Újpest – érintetlen maradt Király Gábor hálója.

– Olyanok vagyunk, mint a rendesen felkészült diákok az iskolában felelés előtt: csak a normális drukk van bennünk a meccs előtt – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Ami a békéscsabaikat illeti, van néhány labdarúgójuk akikre érdemes nagyon odafigyelni. Ilyen például Balog, Laczkó, Fabio, Calvente, Szilágyi, közülük anno többen is a játékosaim voltak. Szóval utolsó helyük ellenére van bennünk potencia, ezt a Puskás Akadémia elleni idegenbeli győzelmük alkalmával bizonyították. Mi viszont egyben vagyunk, ahogy említettem is, rendesen felkészültünk a mérkőzésre, noha komoly eredményeket értünk el eddig, játékosaim nem becsülik le a Békéscsabát. Örvendetes, hogy fizikailag egyre jobb állapotban vagyunk, kevés gólt kapunk, és megvannak a ziccereink is – ezeket viszont jobb százalékban kell értékesítenünk. Az NB I-es mezőnyben nekünk van a legtöbb helyzetünk. A játékosok mentségére azért elmondom, sokszor a kapufa vagy az ellenfél kapusának bravúrja miatt nem találtunk be. Szerencsére az öltözőben nyoma sincs az elégedettségnek, a túlzott önbizalomnak, helyén kezeli a csapat a jó szereplést. Ha lennének erre utaló jelek, Halmosi Peti vagy Király Gabi vagy akár jómagam rögtön helyretennénk az illetőt. Nagyon egyben van a csapat, bízom a sikeres szereplésben a Viharsarokban is. Martinez sérült, Török bokaműtétje után már elkezdte a rehabilitációt.

Mészöly Géza reméli, Békéscsabán is folytatódik a sikeres szereplés

Összeállítás: Király – Angyal, S. Wils, Jagodics, Bosnjak – Iszlai, T. Wils, Németh M. – Gosztonyi, Ugrai, Halmosi.

Cserék: Rózsa, Jánvári, Fehér, Nagy P., Gaál, Medgyes, Popin.

A mérkőzést Berke Balázs vezeti, segítői Berettyán Péter, Horváth Róbert. A negyedik játékvezető Kelemen Attila.

A találkozót nem közvetíti a televízió, a mérkőzésről honlapunkon online-közvetítést olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!