Haladás

2015.06.27. 12:53

Jó érzés volt Haladás-mezben védeni

A péntek esti Mattersburg elleni edzőmeccsen 18 év után visszatért a Haladás kapujába Király Gábor.

haladas.hu

Király Gábor - különösen az első félidőben - hangos szóval irányította a védelmet: „Gyere, gyere, hajtsd meg”, „Nyugi van!”, „Előre védekezz” - hallhattuk. A szünetben hosszasan beszélgetett Mészöly Géza vezetőedzővel és Jakab Csaba kapusedzővel. A második játékrészben megmosolyogtató büntetőt kapott a Mattersburg, amit többek között Király is szóvá tett. Majd amikor Pink belőtte a tizenegyest, Király mérgében kirúgta a "stadionból" a labdát. Szóval bár csak edzőmeccsről volt szó, Király ezer fokon égett.

Ami a válogatott kapus teljesítményét illeti, két tizenegyesgólt kapott, az akciógólnál pedig gyakorlatilag egy az egyben volt vele szemben a csatár. Király lehúzott sok-sok beadást, többször kilépett besegíteni a tizenhatos vonalára, komoly védenivalója nem akadt. Az osztrákok fölénye ugyanis komoly helyzetekben nem mutatkozott meg.

Király Gábor a birkfeldi légtérben. Fotó: Unger Tamás

- Jó érzés volt ismét Haladás-mezben védeni. Többet kaptam a mérkőzéstől, mint amit vártam. Fegyelmezettek és lelkesek voltunk, de aztán két elkerülhető tizenegyes gólt kaptunk. Még három hét van a bajnoki rajtig, addig is tovább dolgozunk, hogy minél összeszokottabban működjön a gépezet - foglalta össze gondolatait a kiralygabor.eu oldalon Király Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!