Haladás

2015.07.17. 19:44

Visszatérés előtt Király Gábor

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás 95-szörös válogatott kapusa első magyarországi profi meccsét éppen a vasárnapi ellenfél, az FTC ellen játszotta.

Pum András

Tizennyolc évnyi légióskodás után vasárnap az FTC ellen ismét bajnoki mérkőzésen áll a Haladás kapujában a 39 éves, 95-szörös válogatott Király Gábor. Noha a Haliban nevelkedett rutinos portás is egyike  a szombathelyi klub nyári igazolásainak, ő - érthető módon - inkább úgy érzi, hazatért.

- Őszintén szólva - korábbi, angliai, németországi bemutatkozásaimmal ellentétben - a Halinál nem érzem magam új játékosnak, ha a stadionból körbenézek, látom, ahol felnőttem, derkovitsi gyerek vagyok - tudtuk meg a 95-szörös válogatott kapus, 18 év után hazatérő Király Gábortól. - Ráadásul első hazai profimeccsemet éppen az FTC ellen játszottam, 18 ezer néző előtt 1-1 lett a végeredmény. Ha már a múlt: Halmosi Péter (Cucu) apukája és édesapám csapattársak voltak, ráadásul Halmosi Zoli bácsi volt a csapatkapitány - most meg a fia. A válogatottban már szerepeltem együtt Cucuval, bajnokit most  játszunk majd először együtt.

Jó hír, hogy az FTC ellen Királynak csak egy labdára kell koncentrálnia. Fotó: Unger Tamás

- Ami a holnapi találkozót illeti, a bajnokesélyes FTC négy tétmeccsel előttünk jár, más értéket, erőt képvisel, mint két-három esztendeje. Az eredményre nem szeretnék tippelni, lényeg, úgy jöjjünk le a pályáról, hogy mindent kiadtunk magunkból. Nem volt hosszú a felkészülés, de jó, hogy végre bajnokit játszhatunk - jelezte Király.

Meccsbeharangozónkat ITT ELOLVASHATJA.

A Haladás vezetői, tulajdonosai mindent megtesznek a nyugodt felkészülés érdekében, a csapat a szombat éjszakát az egyik bükfürdői hotelben tölti, másnap onnan érkezik a találkozóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!