Haladás

2015.03.26. 13:45

Hátán viszi a Haladást

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás 25 éves futballistája, Leandro Martínez döntő érdemeket szerzett csapata jó tavaszi szereplésében. A futballista négy gólt szerzett.

Pum András

Pazar formát fut a télen a Győri ETO-tól másfél évre igazolt olasz-argentín Leandro Martínez. A támadó középpályás a Diósgyőr elleni szezonnyitón még nem szerzett gól, ám Pécset már egyet, a Debrecen ellen kettő rúgott illetve fejelt, legutóbb Pakson pedig tizenegyesből vette be az ellenfél hálóját. Négy bajnokin tehát négy gól a 25 éves futballista mérlege. Úgy tűnik, hamar beilleszkedett új csapatába a futballista.

– Bíztam bent, hogy jó játékkal tudom majd segíteni csapatomat, külön öröm, hogy gólokkal is hozzájárultam a szerepléshez – mondta Viganó Richárd tolmácsolásában Martínez. – Persze a négy gólomhoz kellett a társak is, ne feledjük: a futball elsősorban csapatjáték. Gyorsan beilleszkedtem a csapatba, a társak – az idősebbek és a fiatalok egyaránt – az első pillanattól kezdve barátságosan, kedvesen fogadtak. Tényleg, ha akarnék sem tudnék rosszat mondani a közösségre. Ami a bajnokságot illeti, az első két fordulóban még érződött a csapaton, hogy a télen alaposan átalakult, szükség volt egy kis időre, mire megértettük egymást, ráéreztünk egymás mozgására a pályán. A Debrecen és a Paks ellen már jöttek az eredmények, de nem dőlhetünk hátra, mielőbb be akarjuk biztosítani a bentmaradást. Mindenesetre a két győzelemmel nagyot léptünk célunk felé. Azon még korai gondolkodni, hogy hányadik helyen zárhatjuk a bajnokságot, egy a lényeg: minél előbbre. Négy gólnál járok, minden egyes találat növeli az önbizalmamat, de ennél sokkal fontosabb, hogy a csapat sikeres legyen. A négy találatom közül a paksi büntetőgólom áll a legközelebb a szívemhez, mivel azzal szereztük meg a győzelmet. Ráadásul nekem sikerült kiharcolom a tizenegyest is. De a pécsi kapáslövésem is tetszett.

Gyakori pillanat: Martínez gólját ünneplik társai. Fotó: Unger Tamás

A Buenos Airesben született labdarúgó a Debrecen és a Paks ellen is látványos köténycsellel jutott át ellenfelén - a Hali-publikum nem kis örömére.

– Szeretek egy az egyben cselezni, de azt nem mondanám, hogy kötényspecialista vagyok, az adott szituáció dönti el, milyen megoldást választok – folytatta az olasz-argentin futballista. – Szóval jól érzem magam a Haladásban, Sárváron élek a barátnőmmel, ami előző állomáshelyeimhez – Győr, Budapest – képest kisváros, de nincs ezzel semmi gond. Sokat pihenek, filmet nézünk és sétálunk a párommal - otthon érezzük magunkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!