Haladás

2014.07.13. 10:11

Patinás klubba került

A pályafutása során 57 NB I-es bajnokin szereplő, újonnan igazolt Varga Gábor védekezésben és támadásban egyaránt odateszi magát.

Pum András

A Sopronból egy egy plusz egy évre Szombathelyre szerződő 28 esztendős középpályás, Varga Gábor tudja, hogy összetartó közösségbe és nagy múltú együttesbe került. A középpályás a mieink ötödik nyári igazolása.

Varga eddigi pályafutásáról ITT ÍRTUNK.

- Múlt csütörtökön hívott fel Artner Tamás vezetőedző, és mondta, látta, hogy szerződést bontottam Sopronban majd megkérdezte, lenne-e kedvem eljönni Szombathelyre, mert személyesen is megnézne - mondta Varga Gábor. - Először a Király Kupán, majd két edzőmeccsen szerepeltem, ezután döntött úgy a Haladás szakmai stábja, hogy szerződtet. Noha korábban tárgyaltam egy NB II-es klubbal is, egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy az NB I-et és a Haladást választom. Újra az elsőosztályban futballozhatok, ráadásul egy patinás klubba kerültem. Érdekesség, utólag kiderült, más elsőosztályú csapattól is érdeklődtek utánam, de örülök, hogy a Rohonci úton kötöttem ki. Természetesen korábban képben voltam a Halit illetően, a televízióban sok meccsüket láttam, és személyesen is jópár játékost ismerek. Így például a tavaly még a Rohonci úton futballozó Tóth Pétert, aztán Iszlai Bencét, Fehér Zoltánt. A mester azt kérte tőlem, hogy a középpályáról távozó játékosokat pótoljam, bízom benne, hogy tudom segíteni a kombinatív játékot, és védekezésben is maximálisan odateszem magam. A középpálya a kedvenc területem, amolyan "50-50 százalékos" futballista vagyok, azaz a támadásokban és a védekezésben is otthon vagyok.

- Ami egyéni céljaimat illeti, szeretnék minél többet játszani, a csapattal pedig abban reménykedünk, hogy minél jobban szerepelünk - folytatta Varga Gábor. - Fontos, hogy merész álmaink legyenek. Eddig pozitívak a szombathelyi benyomásaim, ahogy korábban is sejtettem, egységes csapatba kerültem, amely egyre jobban játszik, és napról-napra frissebbek leszünk. Fizikálisan van egy pici lemaradásom, remélem, hogy a két hét múlva esedékes, Újpest elleni nyitányra már százszázalékos erőállapotban leszek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!