Haladás

2015.09.20. 13:00

Pontot ért Király Gábor nyugodtsága

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás 97-szeres válogatott kapusa túljárt a Honvéd-támadó, Vernes Richárd eszén.

haladas.hu

A Hali válogatott hálóőre, Király Gábor a Budapest Honvéd (0-0) ellen is nyugodtan állt a kapuban, a 42. percben Vernes Richárd tizenegyesénél talán pont ez a higgadtság (is) segíthette a büntető hárításában. Királynak a második félidőben is akadt egy nagy védése - saját csapattársa, a menteni igyekvő Angyal Zsolt lepte meg egy erőteljes hazaadással, de a kapus ezen akadt fent - csukafejessel küldte vissza a labdát a mezőnybe.

- Egy taktikailag jól szervezett Honvéddal találtuk szemben magunkat, akik néhányszor veszélyesek is voltak - nyilatkozta Király Gábor a kiralygabor.eu oldalon. -  De azt gondolom, nekünk is voltak helyzeteink és a játék képe alapján a döntetlen reális eredmény. A védekezésünket dicséri, hogy nem kaptunk gólt. Ugyanakkor mérkőzést nyerni rúgott góllal lehet, ezért többet kell tennünk. A tizenegyesnél Vernes próbált kivárni, én viszont próbáltam nyugodt maradni, így a jobb alsó sarok felé tartó lövést sikerült hatástalanítani.

A tizenegyes: Király Gábor hárítja Vernes Richárd lövését


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!