Haladás

2015.08.16. 13:18

Bosnjak: Csapatként vagyunk nagyon erősek

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás bal oldali védője, Predrag Bosnjak nem tartott attól, hogy a Paks ellen kihagyott helyzetek megbosszulják magukat.

Pum András

A nyáron az FTC-től igazolt 29 éves szerb-magyar állampolgár Predrag Bosnjak hamar beilleszkedett a Haladásba. Ez persze nem is csoda, hiszen a futballista a 2013/14-es bajnokságban a zöld-fehérek egyik meghatározó játékosa volt, egy évnyi Üllői úti kitérő után érkezett vissza a Rohonci útra. Az egyszeres magyar válogatott labdarúgó valamennyi őszi fordulót végigjátszotta a Haladásban, a Paks (1-0) ellen is a szokásos harcos, lelkes és támadófutballjával rukkolt ki.

- Az első félidőben amellett, hogy stabilak voltunk, a gólon kívül még több ziccert is kidolgoztunk, szerintem két-három góllal kellett volna vezetnünk - jelezte Bosnjak. - Nyilván ha 3-0-al megyünk a szünetre, akkor eldőlt volna a meccs, de például egy kétgólos vezetés már nem biztos hogy elegendőnek bizonyult volna - emlékezzünk csak az MTK elleni 2-2-re. Szóval lehet, hogy nem is olyan nagy baj, hogy csak 1-0-al fordultunk, így muszáj volt végig koncentrálnunk. A második félidőben a Paks aktívabbá vált, viszont nekünk veszélyes kontráink voltak. Mindenesetre arra ügyeltünk, hogy a vendégeknek ne legyen területük támadást építeni. Csatlakozom Mészöly Gézához: a mesterhez hasonlóan én sem éreztem, hogy kiegyenlíthetne a Paks, annyira stabilak voltunk hátul (is), nem gondoltam arra, hogy baj lehetne. De ez a meccs már elmúlt, hétfőn edzés, utána már a következő ellenfélre, az Újpestre készülünk.

- Mennyire elégedett az eddigi öt fordulóban nyújtott teljesítményével?

- Nem szokásom értékelni magam, csinálom, amit a mester kér. Van akinek tetszik a játékom, van akinek kevésbé. Minden meccsen többet és többet kell nyújtani, ez a lényeg.

- A bal oldalon Halmosival első szombathelyi időszakában már játszott együtt, Martinezzel még nem. Mennyire sikerült összeszokniuk?

- Leo nem az a kimondott csatár, nagyon mozgékony játékos - ezt korábban ellenfélként is megtapasztaltam. Gyakran visszalép labdáért, jó vele játszani, kiváló labdarúgó. Csakúgy mint  a szintén előttem futballozó Iszlai Bencével, Németh Márióval, vagy az ön által említett Halmosi Péterrel. Cucu klassz futballista, örülök, hogy egy csapatban szerepelhetek vele, ha a pályán van, nekem is jobban megy a foci. Egyébként nem érdemes egyénekre lebontani, mert csapatként vagyunk nagyon erősek.

Bosnjaknak fia, Ognjen és felesége, Tijana is szurkol a meccseken

- Ha össze kellene hasonlítani a Simon-Nagy-Guzmics féle együttest - amelyben ön is szerepelt - a mostanival, melyik nyerne?

- Húú, ez nehéz kérdés. Az egy nagyon jó csapat volt, viszont a mostani is az. De még a bajnokság elején járunk, nyáron velem együtt sokan érkeztek, kell egy kis idő még, mire teljesen rendben leszünk

- Zsinórban háromszor utazunk idegenbe, mire számíthatunk?

- Egyelőre csak a következőm újpesti meccsre koncentrálunk, de kétségtelen, nem lesz könnyű dolgunk. De ha azt nézzük, hogy az első öt fordulóban a tavalyi első öt ellen játszottunk, és milyen eredménnyel, senkitől sem kell tartanunk. Egyszer kaptunk ki, a Fradi ellen még nem álltunk össze, de a második félidőben ott is megvoltak a helyzeteink. Ugyanakkor számunkra egyelőre egy Békéscsaba vagy egy Vasas elleni meccs az, ami nagyon fontos lehet. Megjegyzem: mindkettő kőkemény összecsapásnak ígérkezik. De nem az ellenfelekkel, hanem saját magunkkal, a saját játékunkkal foglalkozunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!