Haladás

2015.05.10. 13:52

Radó András: Mészöly magabiztosságot sugároz

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás támadója, Radó András szerint Mészöly Géza jó irányba terelte a csapatot. A csatár úgy véli, a két hazai meccsünket be kell húznunk.

Pum András

Radó András a 2014/2015-ös szezonban Győrött megszerezte harmadik bajnoki találatát. Habár a gól sajnos nem ért pontot, a Haladás a szünet után kifejezetten jól futballozott, döntetlent érdemelt volna.

Nem kell hozzá nagy jóstehetség: ezzel a játékkal igenis jó esélyünk van a bentmaradásra.

- Abszolút hasznosnak éreztem a sárvári napokat, az volt a lényeg, hogy kiszakadjunk az otthoni komfortzónánkból, a hétköznapokból - mondta Radó András a meccset megelőző összetartásról. - Még jobban összekovácsolódtunk, ami - noha kikaptunk - szerintem látszott a meccsen is. Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, ott volt a helyzetem, amit sajnos nem tudtam kihasználni, aztán megkaptuk az utóbbi időben már-már szokásos meccs eleji gólunkat. Hogy ennek van-e valami különleges oka? Nem hiszem, a győrit a pech számlájára írom, mert elkerülhető lett volna. Ezt követően átvettük a játék irányítását, egy begyakorolt szituációból szép góllal egyenlítettünk. Sajnos a félidő lefújása előtt ismét elkerülhető találatot kaptunk. Szünet után ismét hamar betalált a Győr, ám viszonylag hamar szépítettünk. A gólom? Halmosi Peti nagyszerűen tartotta meg a labdát, szépen adott középre, én pedig tudtam, ilyenkor hová kell érkeznem. Tovább támadtunk, a Győr pedig védekezett. Azt persze el kell ismerni, hogy kontrákból nekik is megvoltak a lehetőségeik. Sajnos végül a kétgólos hátrányból csak egyet tudtunk lefaragni.

Radó András három gólnál tart a bajnokságban. Fotó: Unger Tamás

- Mennyiben hozott újat, pozitívat Mészöly Géza?

- Három nap alatt taktikailag nem lehet csodát tenni, így elsősorban a mentális oldalt tett rendbe. Nagyon jól felrázta a csapatot, a személye magabiztosságot sugároz, úgy érzem a győri meccsen utóbbi rajtunk is érződött. Jó irányba vitte a csapatot Mészöly Géza. Olvastam, hogy Halmosi Peti mellett engem nevezett meg a csapat vezérének, ami természetesen nagyon jólesett és roppant megtisztelő. Ezt egyébként négyszemközt is elmondta nekem. Igyekszem ennek megfelelni, és maximálisan segíteni őt és a csapatot.

- Három meccs van hátra. Milyenek a kilátásaink?

- Azt gondolom, ha a két hazai meccsünket megnyerjük, már jók az esélyeink. Úgy vélem, a Győrött mutatott játékkal nem lehet gond a három pont begyűjtése, persze, a helyzetkihasználáson javítani kell, míg az elkerülhető gólok számát muszáj csökkenteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!