Haladás

2014.08.22. 15:27

Tommaso Rocchi nem lakberendezőnek jött

A 36 éves, háromszoros olasz válogatott támadó meglepődött, hogy az NB I. irama gyorsabb mint hitte, és honlapunknak azt is elárulta, miért nem foglalkozik az edzéskörülményekkel.

Pum András

Péntek délután fél négyre beszéltük meg az interjút az egyik szombathelyi szállodában Tommaso Rocchival. Némi meglepetéssel konstatáltuk, hogy a támadó a liftből kilépve bőröndökkel felszerelkezve megindul a kijárat felé. Csodálkozásunk még inkább fokozódott, amikor a recepciónál - profi tolmácsunk, Viganó Richárd segítségével - a tar csatár az útlevelét kérte. Kiderült, a Lazio egykori támadója nem hazafelé, hanem csak az egyik büki panzióba indul, szállást vált.

Az attrakcióba némi hiba csúszott, ugyanis a recepciós hölgy közölte, hogy ott bizony nincs a vendég útleve. Rocchi megvakarta  obakját, majd  - miután elnézést kért, hogy megvárakoztat minket - elindult útlevélkeresőbe vissza a szobájába.

Pár perc múlva ismét nyílott a liftajtó, de megint csak Rocchi és Viganó Richárd bukkant elő, útlevél egy szál sem. Ettől függetlenül Rocchi lehuppant a hall kényelmes bőrfotelére, és várta kérdéseinket.

- Reménykedtem, hogy hamarabb pont kerül az ügyemre, de nem zavar, hogy eddig elhúzódott a döntés – felelte érdeklődésünkre Tommaso Rocchi. – Végig bíztam Massimilano Carolettiben és Tóth Miklósban, és végül nem is csalódtam. De erőt adott a Haladás-szurkolók szeretete is, nem gondoltam, hogy ilyen sokan ismerik a nevemet, azt meg pláne nem, hogy ennyi Lazio és Inter-drukker lakik erre. Lényeg, hogy mindeképpen szerettem volna magam kipróbálni külföldön, így amikor szóba került a magyarországi lehetőség, nem sokat töprengtem. A Haladás kecskeméti és Pécs elleni bajnokiját láttam, tetszett, hogy nem ívelget a csapat, hanem próbál futballozni, földön építi fel támadásait. Őszintén szólva azt hittem, hogy az NB I-ben lassabb a tempó. Rengeteg fiatal van a keretben, az edzéseken azt láttam, nagy a harc a csapatba kerülésért. Miután a csapatban jó néhányan beszélnek angolul, így a kommunikációval nem lesz gond. Nagy Olivérral is megértetem magam angolul, és rengeteget segít a csapatkapitány Halmosi Péter is. A csütörtöki edzésen kisebb sérülést szenvedtem, egy ütközés utáni fordulásnál leragadt a bokám, de nem komoly a baj. Fizikálisan viszont még van mit pótolnom, ráadásul jött ez az apróbb sérülés is. Úgy gondolom tehát, a válogatott meccsek miatti szünet utáni fordulóban, vagyis szeptember 13-án, a Honvéd ellen már bevethető leszek.

Rocchi a Debrecen és a Paks ellen  még nem, a Honvéd ellen valószínűleg már pályára léphet. Fotó: Unger Tamás

- Hogy mit szólok a körülményekhez, a stadionhoz? Más persze, mint a Laziónál vagy az Internél volt, de nem lakberendezőnek jöttem, hanem futballozni. Azt pedig hosszú pályafutásom alatt megtanultam, hogy egyéni céljaimnál fontosabb, hogy a csapattal sikeresek legyünk. Ehhez pedig úgy tudok sokat hozzátenni, ha minél több gólt szerzek. A családom egyébként nem jön velem, egyedül költözök, a gyerekek odahaza Rómában iskolába járnak, feleségem dolgozik, szóval mindenkinek egyszerűbb így. Ettől függetlenül persze tartjuk a kapcsolatot, biztosan többször is meglátogatnak. Amit eddig Szombathelyből láttam tetszik, jó, hogy ennyi zöld terület van, jártam a belvárosban is, ami szép  és rendezett. Persze Rómához képest más dimenzió, sokkal kisebb a város, de ez nem baj, jó, hogy nyugalom van - zárta szavait Rocchi.

Rocchi elköszönt, majd néhány perc múlva, laptopjában megtalált útlevelét boldogan lobogtatva elindult Bük irányába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!