Haladás

2015.03.11. 11:47

Svájci védőt tesztel a Haladás

Svájci bal oldali védőt, a 30 esztendős Arnaud Bühlert teszteli a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata.

Pum András

Katona Máté súlyos sérülése miatt a télen Nyíregyházáról igazolt Jánvári Gábor személyében mindössze egy bal oldali védője van az NB I. utolsó helyén álló Haladásnak. Az első két fordulóban kényszerből a belső védő Devecseri Szilárd szerepelt ezen a poszton.

Nos, ma délelőtt már egy svájci bal oldali védőt tesztelt a zöld-fehér csapat. A 30 éves, 187 cm magas svájci Arnaud Bühler korábban szerepelt a svájci elsőosztályú Lausanne-ban, Arauban, majd egy évet a francia elsőligás Sochauxban futballozott.

2006 nyarán visszatért hazájába, azóta az FC Sionban játszott – a magyar válogatott Vanczák Vilmos csapattársa volt. A korábbi U17-es és U21-es svájci válogatott összesen 259 svájci elsőosztályú meccsen 13 gólt szerzett, és 12 francia bajnokin kapott lehetőséget. Emellett 8-szor pályára lépett az Európa-ligában, illetve jogelődjében, az UEFA-kupában. Kétszeres svájci kupagyőztes, U17-es Európa-bajnok.

Arnaud Bühler. Fotó: fc-sion.ch

Bühler tavaly márciusban szerződést bontott a Sionnal, jelenleg szabadon igazolható. Piaci értéke egyébként 700 ezer euró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!