Haladás

2014.11.11. 15:36

Szünet után hengerelt a Haladás

A Ligakupa G-csoportjának 5. fordulójában az első félidőben még döcögött a Haladás játéka az NB II-es Siófok otthonában, szünet után viszont kiütötte ellenfelét a zöld-fehér csapat.

haladas.hu

FGSZ Siófok–Szombathelyi Haladás 0-4 (0-0). – Siófok, 50 néző, labdarúgó Ligakupa-mérkőzés, 5. forduló, vezette: Kovács Z.

Szombathelyi Haladás: Gyürü – Bedi (Füredi, 46.), Zsirai (Czingráber, 75.), Jagodics, Farkas (Hirschler, 46.) – GYURJÁN B., NAGY O. (Kretz, 61.), SZAKÁLY, Jefremov – Városi, Zamostny (Török M., 73.). Edző: Szentes Lázár.

Az első félidő az ismerkedés jegyében telt el, noha a vasiak birtokolták többet a labdát, a siófokiak több komoly helyzetet is kidolgoztak Gyürü kapuja előtt. A szombathelyieknek egy igazán nagy lehetőségük volt, 20. percben Szakály a kapufát találta telibe.

Szünet után egy sokkal támadóbb szellemű Haladás lépett pályára, sorban jöttek is a gólok. A 48. percben Gyurján jobbról befelé cselezett, majd 14 méterről a jobb sarokba bombázott (0-1). A gól láthatóan feldobta a szombathelyieket, akik egyre-másra vezették akcióikat. Az 56. percben Városi adott balról középre, az érkező Nagy Olivér 15 méterről a jobb sarokba lőtt (0-2). A 66. percben Gyurján futott el a bal szélen, szépen passzolt középre, Jefremov pedig 18 méterről, középről a jobb sarokba lőtt (0-3). Kilenc perc múlva Szakály bal oldali beadását Török továbbpasszolta, az érkező Városi pedig egy méterről pöccintette a labdát (0-4). Ezután sem állt le, ment előre a Haladás, ám újabb gólt már nem sikerült szereznie.

A második félidőben jobban, frissebben futballozó Haladás ilyen arányban is megérdemelten győzött.

– Pozitívum, hogy fiataljaink különösen a második félidőben szép támadásokat vezettek, és szép gólokat lőttek – értékelt Szentes Lázár, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője.

Tudósított: Vörös Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!