Haladás

2017.05.08. 13:25

Távozott a Haladás támadója

A Haladás NB I-es labdarúgócsapata közös megegyezéssel szerződést bontott a nyáron érkezett spanyol Ezequiel Calventével.

Pum András

Az NB I-ből tavaly kiesett Békéscsaba támadóját, Ezequiel Calventét a fél első osztály szerette volna leigazolni. Az alacsony termetű, technikás csatár végül egy évre kölcsönbe a Szombathelyi Swietelsky-Haladáshoz került. A 26 esztendős támadó azonban már a nyári, ausztriai edzőtáborban megsérült, ágyékproblémái miatt ősszel edzőmeccsen és bajnokin sem szerepelt. A téli alapozást végigdolgozta, a tavaszi első, Újpest elleni bajnokin kezdőként 57 percet játszott, amikor ismét megsérült, részleges külső bokaszalag-szakadást szenvedett. Mivel a spanyol a tavasszal már nem szerepelhet, a Haladás közös megegyezéssel szerződést bontott vele.

– Annak idején sokat futballoztam külföldön, és az volt a tapasztalatom, ha az első napod rossz, a többi sem alakul jól – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Márpedig Calvente nem tudott beilleszkedni az egyébként remek közösségünkbe. Ennek ellenére télen nagyon bíztunk benne, mindannyian esélyt adtunk számára, hogy tavasszal tehetségéhez méltóan futballozik, de ismét megsérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!