Haladás

2015.09.23. 14:50

Továbbjutott a Haladás a Magyar Kupában

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás 3-1-re verte az NB III-as Pénzügyőrt, így a legjobb 32 közé jutott a labdarúgó Magyar Kupában.

haladas.hu

Pénzügyőr SE - Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-3 (0-1). - Budapest, Pasaréti út, 400 néző, vezette: Berger.

Haladás: Rózsa - Schimmer, Fehér, Jagodics, Jánvári -  Batarelo (Szőke, 82.), Iszlai - Gosztonyi (Németh M., 66.), Medgyes, Gaál - Popin (Garda, 72.). Edző: Mészöly Géza.

Gólszerzők: Luczek (51.), illetve Iszlai (40. 11-esből), Gaál (57.), Szőke (92.) - Jók: Iszlai, Szőke, Fehér.

Kiállítva: Kovács D. (Pénzügyőr, 38.).

Jól, két szöglettel kezdte a mérkőzést a Haladás. Mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a 31. percben Batarelo indította Gaál a jobb oldalon, akit a hazai kapus a tizenhatoson belül elütött - büntető helyett továbbot intett a játékvezető.A 38. percben Medgyes beadását Gaál átvette az ötösön, amikor Kovács felrúgta - tizenegyes és kiállítás. A büntetőt Iszlai a jobb felső sarokba rúgta (0-1).

A második félidőben mindkét csapat próbálkozott, ment előre. Az 51. percben Luczek lépett ki középen, és 12 méterről a bal sarokba lőtt (1-1). Megélénkült a játék, mindkét oldalon adódtak ziccerek. Az 57. percben Medgyes jobb oldali beadását Popin fejelte kapura, a kapus védett, a kipattanót Gaál három méterről a hálóba bólintotta (1-2). A vasiak nyugodtan járatták a labdát, Mészöly Géza több cserét is végrehajtott, a fiatalok beállításával még élénkebb lett a küzdelem. A 92. percben Németh Márió tette le a labdát a jobb szélen futó Szőkéhez, aki egy csellel elfektette a kapust, majd nyolc méterről a hálóba gurított (1-3)

A hazai együttes nagyot küzdött, nem adta olcsón a bőrét, a Haladásnak meg kellett izzadnia a továbbjutásért. A vasiak azonban helyzeteik alapján összességében teljesen megérdemelten győztek.

- Nagyon örülök a továbbjutásnak, annak is, hogy három gólt szereztünk - még ha NB III-s gárda is volt az ellenfél, akkor is. Külön öröm, hogy a harmadik gólt egy feltörekvő tehetséges Illés Akadémia-futballista szerezte. Miután egy-két játékos korábban kevesebbet játszott, kellett némi idő, mire felvették a ritmust, de helytálltak a srácok, és lehozták a meccset - értékelt Mészöly Géza.

Tudósított: Vörös Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!