Természetjárás

2024.04.21. 21:23

Gerecse 50: idén is rekordszámú túrázó indult

Idén már 42. alkalommal hódították meg a természetjárók a Gerecsét a különböző távokon (10, 20, 30 és 50 kilométer) az 1982-es indulás óta.

MW

Idén is jó hangulatban telt a Gerecse 50

Forrás: 24 Óra / Kemma.hu

Fotó: Zetovics Márió

Országszerte nagy népszerűségnek örvend a túrázók körében a Gerecse 50 teljesítménytúra. A szervezők adatai alapján összesen 6791-en vágtak végül bele a kihívásba – írja a Kemma.hu.

Horváth Zoltán, a túra főszervezője és megálmodója a portálnak elárulta, hogy ezúttal sem volt semmilyen fennakadás, nem kellett senkihez orvosi segítséget sem hívni. Külön öröm volt számára, hogy az eddigiekhez képest jóval több család vágott neki a kalandnak, sokan hozták ki az otthon melegéből a gyerekeiket, hogy a természetben töltsék el a napot.

A változatos terep mellett az időjárás is kihívás elé állította a természetjárókat: volt eső, aztán szikrázó napsütés, majd megint egy kis eső, egy szakaszon még a jég is esett.

Az idei év legidősebb vállalkozója egy 84 éves túrázó volt az 50 kilométeres távon, amit 11 óra 30 perc alatt teljesítette, ez fél órával belül van a szintidőn.

A legfiatalabb induló pedig egy 11 éves kislány volt, aki szüleivel hódította meg a Gerecsét.

A teljes cikk és a túráról készült további beszámolók IDE KATTINTVA olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában