2018.07.01. 18:00
Remek húsos receptek a Vas Népe olvasóitól
Ha azonban egyedivel szeretnénk vendégeinknek örömet szerezni, magunk is készíthetünk egyszerű, a grillrácson könnyen megsüthető falatokat.
A húst mindig pácoljuk be előre: sóval, borssal, rozmaringgal, balzsamecettel tudjuk ízesíteni Fotó:
Fotó: Shutterstock
Grédlics Istvánné receptje a göngyölt csirkemell. Két csirkemellet kettévágunk, kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd mindegyikre ráteszünk egy szelet sonkát és egy szelet sajtot, föltekerjük. A tekercsek végeit benyomkodjuk, hogy a sajt ne folyjon ki, megszórjuk ételízesítővel, megkenjük hideg vajjal és alufóliába csomagoljuk. Parázs fölé, rácsra helyezve, forgatva, oldalanként 8-10 percig sütjük.
Kollár Józsefné 60 deka bélszínhez a következő pácot javasolja: három gerezd áttört fokhagymát keverjünk össze négy evőkanál étolajjal, két evőkanál balzsamecettel, egy ágnyi rozmaringgal, sóval, borssal. A húst a páccal dörzsöljük be és folpackba csomagolva 3-4 órára tegyük a hűtőbe. A fóliából kivéve grillrácson, forgatva süssük 15-20 percig.
Lakner Bettina arra ad ötletet, hogy vadíthatjuk meg a virslit. Tetejét keresztben bevagdossuk. Két gerezd zúzott fokhagymát keverjünk el egy kiskanál étolajjal és ezzel kenjük be a virslik bevagdosott részét. Tíz deka füstölt sajtot, 6 deka húsos szalonnát és egy paprikát szeleteljünk fel és felváltva rakjuk a szeletkéket a résekbe. A tüskés virsliket kenjük meg olajjal és 10 percig grillezzük.