időjárás

2021.09.16. 07:32

Érkezik a front, Vas megyére zivatar és felhőszakadás veszélye miatt adtak ki figyelmeztetés

Eleinte fátyolfelhők, délutánra gomolyfelhők lesznek az égen.

met.hu/Kőszegi Időjárás Előrejelzés

Zivatarfelhők Kőszeg és környéke felett fotók: Ráduly László

Fotó: Ráduly László

Vas megye

Csütörtökön a nap első felében a fokozatosan megnövekvő felhőzet mellett néhány órára kisüt a nap. Eleinte fátyolfelhők, délutánra gomolyfelhők lesznek az égen. A délutáni óráktól eleinte elszórtan, helyi jelleggel alakul ki zápor, zivatar. Zivatarokat lokálisan jelentős csapadék és átmeneti szélerősödés kísérheti. Késő délután, kora este beborul az ég és nagy területen alakul ki zápor, zivatar, az este, éjszaka folyamán néhány órás csendes eső is. A front érkezése este 20 óra után valószínű. Az alapszél mérsékelt déli lesz, majd a front érkezésével északira, északnyugatira fordul és megélénkül. A front előtt 27-29 fokig emelkedik a hőmérséklet, a délutáni záporokkal érintett területeken ennél már néhány fokkal hidegebb lehet.

Fotó: met.hu

Országos

A Tiszántúlra és északkeletre összpontosulnak a vastagabb felhők, máshol a sok fátyol- és gomolyfelhő mellett több-kevesebb napsütés valószínű. A nap első felében kevés helyen, délutántól már elszórtan, nagyobb számban a Dunántúlon alakulhat ki zápor, zivatar. Estétől tovább növekszik majd a csapadékhajlam. A déli, délnyugati szél élénk, főleg a déli megyékben, illetve az Alföldön időnként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között várható. Késő estére 16 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában