szombathelyi csalók

2017.09.25. 21:41

A méregdrága eresz – Vigyázat, csalók házalnak Szombathelyen!

Kedvező áron ereszcsatorna-javítást, -cserét ígérnek a csalók, azonban az elvégzett munkát követően kellemetlen meglepetésben lehet részük a megrendelőknek.

Pungor Csaba

Az olcsó és minőségi munka minden esetben gyanús, állítják a szakemberek Illusztráció: Szendi Péter

Legtöbbször a jóhiszeműség miatt kerülnek kényes szituációba azok, akiket mások kihasználnak. A megnyerő modorú emberek az idősebb korosztály tagjait szemelik ki, és könnyűszerrel kihasználják őket, ha nincs a környezetükben olyan személy, aki segítségükre siethet.

Egy, a közösségi oldalon található csoportban osztottak meg egy felhívást, amelyből kiderül, hogy ismét csalók tevékenykednek a vasi megyeszékhelyen.

Ezúttal nem gáz- vagy villanyóra-leolvasónak álcázzák magukat a tettesek, hanem ereszcsatorna cseréjének ígéretével kopogtattak be az áldozatokhoz.

Az olcsó és minőségi munka minden esetben gyanús, állítják a szakemberek Illusztráció: Szendi Péter

A baráti áron beígért munkának ráfizetés lett a vége, hiszen hivatalos számlát nem kaptak a pórul járt emberek, és további költségekkel, kellemetlenséggel is számolniuk kellett.

Információink szerint a nyugdíjasok közül többen éltek a lehetőséggel, ám az elvégzett munkát követően kezdődtek a bajok. A pórul járt családok előbb előre nem sejthető rejtett költségekkel, aztán még fenyegetőzéssel is szembesültek.

„Az ereszcsere után közlik a megrendelővel, hogy az alapdíj mellett meg kell fizetniük a méterárat, illetve számlaadás esetén további 17 százalékot számolnak a végösszeghez. Aki nem hajlandó fizetni, azt minősíthetetlen stílusban fenyegetik” – olvasható a közösségi oldalon.

Az idősek a félelem miatt jobbnak látják, ha fizetnek, mert a hatósághoz nem mernek fordulni. Kiderült az is, hogy a betéti társaságot már 2005-ben törölték a cégjegyzékből, illetve a trió Ausztria és Győr-Moson-Sopron megye után Vas megyében folytatja tevékenységét.

Megkerestük az ügyben a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot is, hogy mit tehetnek a megvezetett áldozatok, de lapzártánkig nem érkezett válasz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában