Kiutasítás vár az embercsempészekre

2022.12.27. 09:53

Vádemelés - Embertelen körülmények között szállítottak migránsokat az embercsempészek, Peresznyéig jutottak

Vas Megyei Főügyészség

Forrás: VN-archív

A Szombathelyi Járási Ügyészség a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat azzal a három ukrán férfival szemben, akik a vád szerint 2022 júniusában, Csongrád-Csanád megyében egy bérelt tehergépkocsiba olyan 21 szír és 6 afgán állampolgárt vettek fel, akik korábban illegálisan léptek Magyarország területére, és tiltott módon, a jogszabályi rendelkezések megsértésével akartak Ausztriába jutni. 

Az embercsempészek a jármű zárt, meleg, személyszállításra alkalmatlan, szellőzés nélküli rakterében összezsúfoltan, víz és élelem nélkül szállították a migránsokat. A rendőrök a külföldieket szállító tehergépkocsit Peresznye közelében ellenőrzés alá vonták és a vádlottakat elfogták. A járási ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés és Magyarország területéről történő kiutasítás kiszabását indítványozta a vádlottakkal szemben n, akiknek a büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni. - közölte a Vas Megyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában