Vádemelés

2023.10.11. 07:42

Elromlott az ablaktörlő - Szakadó esőben okozott balesetet a vasi nő, majd elhajtott a helyszínről

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vádirat szerint 2022 szeptemberében heves esőben közlekedett elromlott ablaktörlőjű személyautóval a 834-es számú főúton, ahol egy útkanyarulatban áttért a szemközti forgalmi sávba és nekiütközött a sértett által vezetett személygépkocsinak. Az ütközést a vádlott észlelte, azonban a helyszínen nem állt meg és nem győződött meg arról, hogy a balesetben érintett másik járműben utazó személy megsérült-e, hanem a lakására hajtott.

A balesetben a sértett nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezését, azaz a gépjárművével nem a látási viszonyoknak és az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett. A balesetet követően megszegte a KRESZ azon rendelkezését, hogy a balesettel érintett jármű vezetőjeként a helyszínen nem állt meg, a baleset folytán megsérült személy részére segítséget nem nyújtott, a rendőrséget nem értesítette.

 A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában