Vádemelés

2024.01.17. 07:31

Tragédia Szentgotthárd és Magyarlak között - Senkinek sem volt bekötve a biztonsági öve, egy kiskorú vesztette életét

Vaol.hu

Illusztráció

A Szombathelyi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a fiatalkorú férfival szemben, aki a vádirat szerint 2023 áprilisában Magyarlak és Szentgotthárd között közlekedett személygépkocsival, melyben utasként a kiskorú sértettet szállította, úgy, hogy a biztonsági övet egyikük sem használta. A vádlott egy balra ívelő kanyarban – a biztonságos haladási sebesség túllépése miatt – nem tudta a járművet az úttesten tartani, letért az útpadkára, majd átsodródott a szemközti forgalmi sávba, felborult és egy fának ütközött. A baleset következtében a kiskorú sértett kiesett a személygépkocsiból és súlyos sérülései miatt a kórházban elhunyt. Amennyiben a sértett a biztonsági övét bekötötte volna, úgy a balesetben legfeljebb nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett volna el.

A járási ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetésétől eltiltás kiszabását indítványozta a fiatalkorú vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Körmendi Járásbíróság fog dönteni - közölte a Vas Vármegyei Főügyészség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában