Jogerős

2024.03.01. 08:43

Börtön jár érte: ittasan karambolozott egy férfi Sárváron, majd elfutott a helyszínről

Az ítélet jogerős. A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt 9 hónap, végrehajtandó börtönre és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy többszörös visszaeső vádlottat, azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Vaol.hu

A vádlott – aki vezetői engedéllyel nem rendelkezett – 2021. január 1-jén 0 óra 5 perc körül – közepes fokban ittasan – érvényes vezetői engedély nélkül vezetett egy Suzuki Swift típusú személygépkocsit Sárváron, a Batthyány utcában, amikor a rendőrjárőr közúti ellenőrzés alá akarta vonni, azonban a vádlott a rendőri intézkedés alól kivonta magát és megpróbált elmenekülni a rendőrök elől, ezért az Árpád utcán keresztül a Tizenháromváros utcába hajtott, ahonnan letért egy közlekedésre alkalmatlan füves területre, majd az ún. Téglagyári tónál a töltésen lehajtva egy bokros területen a földbe tűzve állt meg a járművel. A vádlott a baleset következtében sérülést nem szenvedett el, azonban a gépkocsi jobb első ülésén utasként tartózkodó sértett a koponya zúzódását szenvedte el, amely nyolc napon belül gyógyuló, könnyű testi sérülés. Akkor talán nem is sejtette, börtön várhat rá.

börtön
Az ítélet jogerős, a balesetet okozójára  börtön vár.
Forrás: Illusztráció!

A vádlott a gépkocsiból a balesetet követően rögtön kiugrott, és felszólította a sértettet, hogy fusson el, majd – anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a sértett segítségre szorul-e, illetve segítséget nyújtott volna – elszaladt a helyszínről, azonban az intézkedő rendőrök őt később a baleset helyszínének közelében megtalálták és intézkedés alá vonták. 

Az ítélet jogerős - közölte a Szombathelyi Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában