Közgyűlés

2017.09.14. 08:00

Tanácskozik a szombathelyi közgyűlés: egészségfejlesztés, újuló tér

SZOMBATHELY Nyílt ülésen 21, zárt ülésen pedig további tíz napirendi pont szerepel a szombathelyi közgyűlés mai ülésén. A nyári szünet után ez lesz az első tanácskozás.

VN

Újul, szépül még a leendő Szent Márton tér             Fotó: Nagy Jácint

Az első napirendi pont a leendő Szent Márton tér lesz a szombathelyi képviselők mai ülésén. A Szent Márton-templom előtti, felújítás alatt álló és egyelőre csak helyrajzi számmal jelölt terület lehet a Szent Márton tér – ha elfogadják az előterjesztést a képviselők.

Téma lesz még például Szombathely Egészségfejlesztési Tervének jóváhagyása. Ebben egy tervezett pályázat is szerepel: 90 millió forintot remél egy kétéves programra a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális GESZ.

Napirendre kerül még például Szombathely Ifjúsági Koncepciója. A tanulmányhoz készült előzetes felmérésből kiderült például, hogy a fiatalok nagyon szeretnek Szombathelyen élni, egy 5 fokozatú skálán 4-es, 5-ös értékelést kapott a város.

Újul, szépül még a leendő Szent Márton tér Fotó: Nagy Jácint

Napirendre kerül az egykori Marc Cipőgyár tömbterületre vonatkozó beépítési terv jóváhagyása is ma. Az előterjesztés szerint a jelenleg egységes ingatlan kilenc telekre osztanák, ott lakások, irodák, kereskedelmi egységek lehetnek majd. Beszámolókat is megvitatnak a képviselők. A Szova Zrt. és a Vasivíz Zrt idei első félévéről szóló összegzések, valamint az önkormányzat által alapított alapítványok tavalyi, éves beszámolói adnak témát.

A zárt ülésre tervezett tíz napirend között három igazgatói döntés szerepel. Az egyik a Szűrcsapó Óvoda vezetőjének kiválasztása, a másik a vásárcsarnok, a harmadik pedig az Agora Szombathelyi Kulturális Központ igazgatói álláshelyére meghirdetett pályázat elbírálása.

Ugyancsak zárt ajtók mögött lesz téma a közvilágítás fejlesztése, valamint döntések a Haladás Labdarúgó Stadion és Multifunkcionális Sportkomplexummal, és a Styl Fashion Ruhaipari Kft.-vel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában