Lélekgyógyító

2017.09.13. 18:00

Vasi, somogyi, zalai gyermekotthonos diákok táboroznak

 A lelki sebeket, traumákat hivatott gyógyítani az a zalaszabari tábor, ahol tegnap több mint ötven, gyermekotthonokban élő diák kezdte nyaralását. A fiatalokat Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár is meglátogatta.

A Zaol.hu tudósított róla, hogy „ Noha az iskola már elkezdődött, tegnap még mindig gyerekzsivajtól volt hangos a zalaszabari Holnapocska Tábor. Ezúttal az Erzsébet-program keretében olyan vasi, somogyi és zalai diákok érkeztek, akik gyermekotthonokban, állami gondoskodásban élnek.

– Idehaza még mindig túl sok olyan gyermek van, aki veszélyeztetett, bántalmazott vagy éppen hátrányos helyzetű – kezdte tájékoztatóját Czibere Károly államtitkár, aki hangsúlyozta: a kormány feladata éppen az, hogy ezen fiatalok számára is esélyt teremtsen a boldog élethez. – Szabadics Zoltán és felesége, Szabadicsné Rádi Éva partnerek ebben, ezért minden támogatást megad a kormány a táboroztatáshoz. Itt ugyanis életre szóló élményekben, kikapcsolódásban és pihenésben részesülhetnek a gyerekek.

Czibere Károly államtitkár egyúttal azt is bejelentette: a jelenlegi 25 ezerről 60 ezerre növelik az Erzsébet-táborozó diákok számát, ehhez 26 milliárd fontos támogatást biztosít a kormány.

– Örülök, hogy ez az élményközpontú tábor itt, Zalában van, s hogy évente közel ezer zalai gyermek veheti igénybe a létesítmény attrakcióit – ezt már Manninger Jenő, a térség parlamenti képviselője mondta, aki hozzátette: a Szabadics-család anyagi áldozatvállalása mellett, a kormány is támogatja a Holnapocska Tábor fejlesztéseit, így hamarosan a Területi Operatív Program (TOP) keretéből közel 300 millió forint áll majd rendelkezésre.

A rendezvényen részt vett dr. Sifter Rózsa zalai, illetve dr. Neszményi Zsolt somogyi kormánymegbízott is, akik arról beszéltek, hogy a kormányhivatalok adminisztrációs eszközökkel segítik az olyan beruházásokat, melyeknek társadalmi haszna megkérdőjelezhetetlen.

Tegnap a táborba érkező gyerekeknek egyébként sportnapot rendeztek, mely során sorversenyek, ügyességi vetélkedők vártak a fiatalokra. A program végén az Alma Együttes és Tibus bohóc szórakoztatta a gyerekeket.

– Amióta színpadon állunk, azóta fontos szempont számunkra a beteg, rászoruló gyerekek segítése – árulta el Andrejszki Tibor, alias Tibus bohóc, aki a zenekarral együtt évek óta támogatói a Holnapocska Tábornak.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában