Esély Otthon Pályázat

2018.03.12. 07:00

Csepreg – Felújítások költözéssel

A nyertes Esély Otthon Pályázat kivitelezéséhez készülnek: az átalakítandó lakások korábbi bérlőit felújított lakásokba költözteti át az önkormányzat.

Vas Népe

A városgazdálkodás munkatársai teljes körű felújítást végeznek Fotó: Csepregi önkormányzat

102 millió forintos kormányzati támogatásból alakíthat ki az önkormányzata három, egyenként 50 négyzetméteres lakást a Széchenyi tér 26. szám alatti úgynevezett Czigli-házban. A lakásokat teljes bútorzattal, eszközökkel látják el. Az Esély Otthon Programba olyan 35 év alatt fiatalok, családosok kerülhetnek be, akik vállalják a mentorprogramban való részvételt, aktív részesei lesznek a rendezvényeknek, tevékeny civiljei a város kulturális közéletének. A Czigli-házból két család költözik át a város egyéb önkormányzati bérlakásaiba a pályázat megvalósulása miatt.

A városgazdálkodás munkatársai teljes körű felújítást végeznek
Fotó: Csepregi önkormányzat

Mindemellett a múlt héten elkezdték a Hunyadi utca 12. alatti önkormányzati bérlakás felújítását. Kitisztítják a szennyvízcsatornát, a lakásban új padlót és járólapot raknak le, javítják a falakat, lecserélik az elhasználódott ajtókat és kifestik a szobákat.

A Hunyadi utcai lakásfelújítás után várhatóan a Széchenyi tér 16. szám alatt fognak neki újabb korszerűsítésnek. A költözést is segíti az önkormányzat, a város kisteherautójával vállalják a szállítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában