különleges

2018.07.30. 19:34

Nem mindennapi tombolanyeremény a Búcsúi Fogathajtó versenyen

A 12. Búcsúi Fogathajtó verseny eredményhirdetése után rengeteg ajándék talált gazdára a tombolasorsoláson. Igazán különleges nyereményeket láttunk.

Lutor Katalin

Geröly Flórián és Flóriánné a pónival Fotó: Nagy Jácint

Az igazán jó tombola ilyen: sok-sok ajándék külön sorsolva, így mindenkinek jut belőle bőven. Persze volt, aki félve vette meg a szelvényt – nehogy véletlenül éppen egy pónit nyerjen, mégiscsak haza kell valahogy vinni. De az ellenkezőjével is találkoztunk, mert volt, aki remélte, ő viszi haza a főnyereményt. A húzások hosszú sora alatt azonban kiderült: nem Bohóc, a póniló az egyetlen élő állat, ami vasárnap gazdát cserélt. Egy nyulat is kisorsoltak, de hogy könnyebb legyen az elhelyezés, járt hozzá minden, ami egy tombolán nyert nyúlhoz adható: rágcsálnivaló meg egy zsák szalma. Aztán a következő hétvégére egy jó húsleves készítéséhez elengedhetetlen két kakast is kisorsoltak, no meg, hogy a szárnyasoknál maradjunk, egy hatalmas tálca tojás is kézről kézre járt. Minden tombola valakinek a felajánlásából érkezett, kisebb nagyobb ajándékcsomagok, virágok cserépben. De ezek semmik voltak ahhoz képest, hogy nyerni lehetett három köbméter homokot is egy üveg pezsgő kíséretében.

Geröly Flórián és Flóriánné a pónival Fotó: Nagy Jácint

A három fődíj: a kecske, a rackajuh és Bohóc, a póni a pálya szélén várták, hogy ki lesz az új gazdi. A kecske aztán hamar el is kelt, nyertese nem vállalta, hogy hazaviszi. A rackajuhhoz tartozó apró tombolát Koltay Gréta vitte ki, aki az állatra pillantva csak annyit mondott: – nem örülök, a pónit szerettem volna. De a család boldog, jó helyen lesz. Néhány éve kecskét nyertek ugyanitt. Bohóc kerítéséhez meghatódva lépett oda Geröly Flóriánné és férje. Nagyon boldogok, hogy megnyerték, természetesen hazaviszik, otthon már sok-sok háztáji állat várja majd az új családtagot. Vannak kecskék, birkák, hely pedig rengeteg. Bohócnak jó sora lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában