hagyományteremtő szándékkal

2018.12.22. 15:30

Karácsonyi Ki mit tud? és jótékonyság

Hét gyerek karácsonyát tették felejthetetlenné a diákok, akik az idén először megtartott ünnepi gálából hagyományt teremtenének.

Budai Dávid

Tradicionális és modern táncok is szerepeltek a műsorban

Fotó: Horváth Balázs

Zsúfolásig megtelt tegnap a Savaria mozi nagyterme, ahol csaknem félszáz diák mutatta meg társainak, hogy mit tud. Az iskola történetében először karácsonyi gálát tartott a Nagy Lajos Gimnázium. – A tanév elején merült fel először a rendezvény gondolata, kértük a diákokat, jelentkezzenek egy-egy produkcióval, ha van kedvük, és nagyon sokaknak volt – mesélte Miltényi Attila tanár, aki nemcsak a gála szervezésében segített, de az Ebony and Ivory sláger magyar nyelvű feldolgozásában maga is közreműködött. Megkötés nélkül lehetett jelentkezni bármivel, zenével, énekkel, tánccal, verssel vagy akár filmmel. A műsor sem volt előre eltervezett, az az önként vállalt produkciókból állt össze.

A csaknem félszáz fellépő diák nagyon nagy lelkesedéssel készült a produkciókra. Az iskola színjátszói például egy tizenkét perces rövidfilmet készítettek, amelyben egy, az ötvenes évek elején játszódó karácsonyi történetet meséltek el. A műsor végén az iskola tanárai is megmutatták, hogy tudnak táncolni. A szervezők bíznak abban, hogy az idén először megtartott karácsonyi gálával hagyományt teremtenek, mivel a diákokat nagyon érdekelték egymás produkciói, és egy ilyen esemény összehozza az iskolát – mondta Miltényi Attila.

Tradicionális és modern táncok is szerepeltek a műsorban
Fotó: Horváth Balázs

Pinezits Helga tanár ötlete volt, hogy ha már karácsony, akkor segítsenek is. Miután a gimnázium közvetlen szomszédságában van az Aranyhíd nevelési központ, nekik gyűjtöttek. Az itt dolgozó pedagógusok segítségével olyan gyerekeket választottak, akik nehéz körülményeik miatt nem nagyon számíthattak arra, hogy ajándékot találnak a fa alatt. A hét megajándékozott gyermek végül csak a gálán szembesült vele, hogy álmuk ezúttal valóra vált. Ahhoz, hogy ez sikerülhessen, kellettek azok a diákok, akik alkotásaikat internetes árverésen ajánlották fel. Kézzel készült ékszerekre, festményekre, képekre egy hétig lehetett licitálni, a tucatnyi tárgyért pedig valamivel több mint 100 ezer forintot fizettek az adományozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában