Emlékezzünk 2018-ra

2018.12.19. 16:00

Tragédia és az első baba vezette a híreket januárban

Mutatjuk, hogy indult 2018, mi érdekelte leginkább a Vas megyeieket.

Szalay Dávid

Fotó: Simon István

Közeledik az év vége, hamarosan már minden a karácsonyi előkészületekről, az ünnepek meghittségéről kezd szólni, majd elbúcsúzunk 2018-as évtől, és köszöntjük a 2019-et. Olvasóinkat egy kis múltidézésre invitáljuk, legolvasottabb írásaink segítségével felidézhetik milyen is volt a 2018-as esztendő. Vegye fel a múltbalátó szemüveget, és tartson velünk.

Év végéig minden nap egy-egy hónapot mutatunk be, egészen december 31-ig bezárólag. Kategorizáltuk a legolvasottabb cikkek listáját, mivel sajnos balesetek terén nagy volt a forgalom, és nem szerettük volna, ha csak tragédiákról szólna ez a visszatekintés. A tapasztalat az, hogy az emberek figyelmét a megrázó események mindig jobban érdeklik, de mi úgy láttuk jónak, ha nem csak sírunk, hanem nevetünk is közben, hiszen azért jó dolgok is történtek.

Ezúttal az országos híreket, a világ történéseit, vagy éppen a külföldi celebekről szóló írásokat, sem vettük figyelembe, csak a Vas megyéhez köthető eseményekre összpontosítottunk. Nézzük meg tehát mik történtek 2018 januárjában…

Január

Kék hírek:

A hónap legolvasottabb anyaga, mint ahogy azt már próbáltam előre vetíteni egy baleset volt. A 87-es főút sokak által csak kőszegi egyenesként ismert szakaszán egy BMW és egy Mercedes ütközött össze. A bajor gépjármű sofőrje szabálytalan előzésbe kezdett, majd megpróbált visszasorolni saját sávjába, mikor keresztbecsúszott, és a szemből érkező szintén német gyártmányú Mercedessel karambolozott. A balesetben egy ember életveszélyesen, ketten pedig súlyosan sérültek.

Fotó: Simon István

A képzeletbeli dobogó második fokára is egy sajnálatos eset került. Történt ugyanis, hogy ketten életüket vesztették és több tucatnyian megsérültek egy kigyulladt prágai szállodában. A tűzesetnek voltak vasi érintettjei is, akiknek szerencsére nem esett bajuk. A tűzoltók emelőkosárral mentették ki a szombathelyi Sipos Evelynt és párját a hotel negyedik emeletéről. Az érintettek felidézték lapunknak a borzasztó történéseket.

Helyi közélet

Ahogy ígértem, a sírás után érkezik a nevetés is, ami jelen esetben inkább boldogságérzés. Nemcsak Vas megyében, hanem egész Magyarországon is egy szombathelyi baba volt az első, aki 2018-ban született. A kisfiú éjfél után egy perccel jött a világra 3130 grammal.

Az év első babája
Fotó: Nagy Jácint

Helyi gazdaság

Sok minden változott a bankkártyás fizetések kapcsán az idei év január 13-tól. Ezeket az új információkat gyűjtöttük össze olvasóinknak, akiket nagyon érdekelt, hogy milyen szabályok módosultak. Jó hír például, hogy kártyalopás esetén a korábbi 45 ezer forint helyett már csak 15 ezer forintig kell a tulajdonosnak viselnie a kárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában