Országos sikert értek el Seregélyesen

2019.05.07. 07:00

Természetismeretből remekül vizsgázott a rumi csapat

Első helyezett lett egy természetismereti vetélkedő országos döntőjében a rumi általános iskola nyolcadik osztályos csapata.

Civil/Kraft Béla László

A „Nyerő Négyes” csapat az oklevelekkel

Fotó: VN/Molnárné Virág Szilvia

Az idei tanévben nagy érdeklődés kísérte a negyedik alkalommal meghirdetett „Indulj el egy úton…!” című természetismereti, turisztikai vetélkedőt. Több mint 170 általános iskolás csapat jelentkezett a Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből, a Partiumból és határainkon belülről a csaknem öt hónapon át tartó megmérettetésre. A vetélkedőn részt vevő négyfős csapatokra idén is három írásbeli forduló várt, melyeknek eredményeként a legjobban teljesítők kaptak meghívást a helyszíni elméleti és gyakorlati döntőre.

A „Nyerő Négyes” csapat az oklevelekkel
Fotó: VN/Molnárné Virág Szilvia

A Kárpát-medencei döntő Seregélyesen zajlott, kategóriánként a 11-11 legmagasabb pontszámot elért csapat mérte össze felkészültségét. A Rumi Rajki István Általános Iskola „Nyerő Négyes” nevű nyolcadik osztályos csapata már az írásbeli fordulókat is első helyen teljesítette korosztályában, de – választott nevéhez méltóan – ügyességét, tudását, rátermettségét a helyszínen is bizonyította.

Molnárné Virág Szilvia tanárnő tanítványai az igen erős mezőnyben diadalmaskodtak, nyolc ponttal megelőzve a második helyezettet. A Csirkovics Dániel, Németh Nóra, Szabó Gabriella és Szecsődi Tamás alkotta győztes csapat tagjai és felkészítő tanáruk értékes díjakat vehettek át jutalmul, még különdíjat is kiérdemeltek: két éjszakát tölthetnek félpanziós ellátással Galyatetőn, négynapos kiránduláson vehetnek részt Erdélyben, mindezek mellé Országos kékkör térképes túrakalauzt és kéktúrás kulacsot is kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában