Szemetet gyűjtöttek

2019.06.26. 07:00

Környezettudatosság: Körmenden számottevő a fejlődés

Városi szemétszedési akciót hirdetett Körmenden a Polgári Összefogás Körmendért Egyesület. Az eseményhez bárki csatlakozhatott, a szemétszedéshez szükséges kesztyűket és zsákokat a szervezők hozták. Elsősorban a ki- és bevezető utak mentén van szükség hathatós segítségre.

Markó Petra

Az egyesület kezdeményezésére az utak mentén dolgoztak a körmendiek a városért Fotó: MP

Tavasszal is volt hasonló megmozdulás: a Te szedd! akcióban több szervezet és iskola képviseltette magát. Akkor rengeteg szemetet takarítottak össze a város különböző pontjain.

– Bár mindent összevetve a fejlődés számottevő, hiszen évről évre kevesebb a begyűjtött szemét mennyisége, azonban vannak olyan helyek a városban – ezek főként a ki- és bevezető utak –, ahol azt tapasztaljuk, hogy jelentős a hulladék mennyisége – tájékoztatott Tóth Gábor, a Polgári Összefogás Körmendért Egyesület vezetője.

Az egyesület kezdeményezésére az utak mentén dolgoztak a körmendiek a városért Fotó: MP

– Éppen ezért gondoltunk arra, hogy egy újabb kezdeményezéssel ismét megszólítjuk a városban működő civil szervezeteket és a lakosságot, hogy még tisztábbá és szebbé varázsoljuk a települést – tette hozzá. Bebes István, Körmend polgármestere kiemelte: a jövőben szeretnék, ha a különböző környezetvédelmi és zöld tevékenységek még hangsúlyosabban megjelennének az önkormányzati munkában. Legyen szó akár a városi növényállomány felfrissítéséről, egy komplex környezetvédelmi rendelet kialakításáról, vagy akár a témához kapcsolódó felvilágosító akciókról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában