ülés

2019.08.27. 07:00

Rendkívüli közgyűlés kedden

Rendkívüli ülést tart ma a képviselő-testület, öt plusz egy napirendi pontot vitatnak meg.

Vas Népe

Közgyűlés, Szombathely 2019.06.18 Illés Károly, Koczka Tibor, Dr. Puskás Tivadar, Dr. Károlyi Ákos, Babicsné Dr. Tőke Erzsébet Vas Népe/Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Új bölcsőde építésére pályázna a szombathelyi önkormányzat – ez az első téma a mai rendkívüli közgyűlésen. Júliusban változott a bölcsődei férőhelyek kialakítását és bővítését célzó TOP felhívás, ezért van lehetősége most pályázni Szombathelynek a 460 millió forintos keretösszegre. Szeptember 30. a beadási határidő, ma döntenek az előkészítő dokumentumok elkészítéséről, az mintegy 4,3 millió forintjába kerülne az önkormányzatnak, az előterjesztés szerint a 2014–2020-as, projekt-előkészítésekre rendelkezésre álló keretből finanszíroznák. Szervezetek támogatásáról is határoznak: a Viktória FC Szombathely, valamint a Szülőföld Kulturális, Sport és Örökségvédelmi Egyesület kapcsán.

Külön napirend szól a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. rendkívüli támogatásáról. Téma lesz: a helyi közösségi közlekedés központi költségvetés által biztosított támogatásának igénybevétele. Változhat a helyi népszavazásról szóló rendelet: a kezdeményezéshez szükséges aláírások számát csökkenthetik. Zárt ülésen a kámoni fiókkönyvtár kivitelezéséhez szükséges döntés lesz napirenden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában