lélegeztető gép beszerzését támogatják

2019.10.30. 07:00

Az apró emberkékért lép fel a Csík-zenekar Szombathelyen

A Kossuth-díjas Csík-zenekar ad jótékonysági koncertet december 8-án 19 órától az Agora – Művelődési és Sportházban a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Alapítvány javára. A cél egy korszerű és fontos gép beszerzése.

Merklin Tímea

Pacsai Gábor, dr. Nemény András, Szita Szilvia és dr. Grassely Magdolna a sajtótájékoztatón

Fotó: Unger Tamás

A jótékonysági koncert kedden megtartott városházi sajtótájékoztatóján dr. Nemény András, Szombathely polgármestere elmondta: másodszor van itt Pacsai Gábor, a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány kuratóriumi elnöke, tavaly az Esőemberke Alapítvány volt a támogatott, most a koraszülött gyerekek segítése a cél. A polgármesteri keretből 200 ezer forintot ajánlott fel.

Pacsai Gábortól megtudtuk: minden belépőjegy árából 500 forint megy a koraszülöttek támogatására, valamint hangszereket vásárolnak a zeneiskolának. Előzenekarnak a Z-generáció jön. Az ifjak fellépését is üdvözölve Parais István, az Agora Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója arról beszélt, hogy a jótékonysági koncert megerősíti az intézményt érzékenyítő, értékközvetítő, hagyományápoló funkcióiban.

Pacsai Gábor, dr. Nemény András, Szita Szilvia és dr. Grassely Magdolna a sajtótájékoztatón
Fotó: Unger Tamás

Szita Szilvia a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Alapítvány képviseletében érintettként elmondta: ikrei születtek, az egyikük elhunyt, az ő babakötvényéből hozták létre részben az alapítványt. Akkor megismert egy kölcsönzött lélegeztetőgépet, és megfogadta, hogy segíteni fogja a beszerzését.

Dr. Grasselly Magdolna, a Perinatális Intenzív Centrum (PIC) részlegvezető főorvosa, az alapítvány kuratóriumi elnöke beszélt a lélegeztetőgépről, amely megmentheti az apró emberkék életét: nem kell tubust tenni a légcsövükbe, elég maszkkal lélegeztetni őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában