Határozat

2019.12.17. 10:37

Molnár Miklóst választották a Vasivíz Zrt. új vezérigazgatójának

Dr. Kohuth Viktornak hat havi juttatást ajánlottak fel.

Tersztyászky Krisztina, vaol.hu

Vasi viz taggyűlés, 20191217, ut, Vas Népe / Unger Tamás, szombathely

Fotó: Unger Tamás

A rendkívüli taggyűlésen a részvényesi képviselők 96,52 százalék igen szavazattal, 3,48 százalék tartózkodással Molnár Miklóst választották meg a Vasivíz Zrt. vezérigazgatójának. Dr. Kohuth Viktor jelenlegi vezérigazgató munkaviszonyának közös megegyezéssel való felbontásáról határoztak, ez azonban csak akkor lép életbe, ha az érintett elfogadja a felajánlott hat havi juttatást. Kohuth Viktor három nap gondolkodási időt kért.

 

Korábban írtuk:

Ahogy arról az elmúlt héten beszámoltunk, határozatképtelen lett a Vasivíz Zrt. igazgatósága által összehívott legutóbbi közgyűlés. Ennek az volt az oka, hogy csütörtökön a kezdés után néhány perccel mindössze 16,93 százalékos volt a jelenlét. A taggyűlés pedig akkor lett volna határozatképes, ha a szavazati joggal rendelkező részvényesek legalább 65 százaléka képviselteti magát. A többségi tulajdonos, Szombathely önkormányzata a közgyűlési támogatottság ellenére távol maradt a Vasivíz Zrt. rendkívüli közgyűléséről, amire információink szerint az elmúlt másfél évtizedben nem volt példa. Később a szombathelyi önkormányzat közleményt adott ki, melyben a távolmaradásuk oka olvasható.

December 17-én, vagyis ma ismétlik meg a rendkívüli taggyűlést, melynek a határozatképességhez nem kell a tagok kétharmadának megjelenni, a régi vezető menesztéséhez és az új vezérigazgató megválasztásához elég lesz a jelenlévők 55 százalékának szavazata, amivel a szombathelyi önkormányzat rendelkezik.

Kollégánk videókat is készített a helyszínről:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában